vrijdag 7 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

Het ongelooflijke potentieel van Turkije #blog

Het ongelooflijke potentieel van Turkije #blog

Ik ben net terug van weer een inspirerende zakenreis naar Turkije. Niet mijn eerste - omdat ik sinds 1995 regelmatig Turkije bezoek. In de afgelopen jaren heb ik het land zich zien ontwikkelen. En elke keer als ik in Turkije kom, blijft het land me verbazen met zijn unieke kenmerken en ongelooflijke potentieel.

Toen ik de veredelingslocatie van ​​Takii Turkije in Antalya bezocht, realiseerde ik me wat me zo enthousiast maakt over Turkije. De bijgevoegde foto zegt het allemaal: het zijn mensen! Op het eerste gezicht lijkt dit een normale foto te zijn van het veredelingsteam van Takii Turkije. Maar kijk eens goed. Wat valt je op? Voor mij zijn er drie opvallende dingen: de vriendelijkheid, de gemiddelde leeftijd van minder dan veertig en de vrouwelijke meerderheid.

Turken staan bekend om hun gastvrijheid, de hoeksteen van hun cultuur. De vriendelijke en genereuze gastvrijheid voelt warm en veilig. Een metafoor hiervoor is het glas thee dat ze je op de meeste plaatsen aanbieden. Het ritueel van het samen drinken van thee symboliseert niet alleen gastvrijheid, maar ook de goede bedoelingen namens de gastheer. Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat een band (die begint met thee!) er een is voor het leven.

Turkije is gegroeid tot een bevolking van 90 miljoen inwoners. De gemiddelde leeftijd is met 30,9 jaar relatief laag. Ter vergelijking: Japan (46,7), Europa (41,7), Verenigde Staten (38,1) en China (37,4). Onze Turkse veredelingslocatie weerspiegelt het gemiddelde, want het team zit vol met jonge en getalenteerde collega's - allemaal met een solide educatieve achtergrond, ambitieuze houding en een pioniersgeest.

In een eerdere blog pleitte ik voor meer vrouwen in onze (Agri)business. Ik ben blij te zien dat vrouwen goed vertegenwoordigd zijn in het veredelingsteam van Takii Turkije! Ze brengen precisie, gevoeligheid, creativiteit en zorg, wat leidt tot geweldige resultaten: juiste rassen met zowel rationele als emotionele voordelen.

Turkije ondervindt ongetwijfeld uitdagingen. De economie bevindt zich in een recessie, stijgende werkloosheid en toenemende inflatie - wat druk uitoefent op de samenleving en haar bevolking. Maar dit houdt het Turkse volk niet tegen; ze werken harder dan ooit tevoren. Ze zijn hoopvol en ongelooflijk veerkrachtig omdat de geschiedenis heeft bewezen dat ze uitdagende tijden kunnen overwinnen.

Terugvliegend naar Amsterdam, had ik een tussenstop op Istanbul Airport. Nog een geweldige ervaring: het vliegveld verhuisde naar een nieuwe locatie, 35 km ten noorden van de stad. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven toen ik rondliep op dit prachtige, gloednieuwe en enorme vliegveld - een investering van in totaal $ 12 (!) Miljard. Als de hele luchthaven klaar is, kan deze 200 miljoen passagiers per jaar verwerken, waardoor het de grootste luchthaven ter wereld is en het grootste infrastructuurproject dat Turkije ooit heeft uitgevoerd.

Wederom een ​​voorbeeld van ongelooflijk Turks potentieel...

Harm Custers
Head of Marketing bij Takii Europe B.V.

Bron: Takii Europe - Vertaling Floranews


03-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS