woensdag 27 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Bloemenberm zaait verder uit via bezoekers en personeel VBA Zuid Aalsmeer en Trade Parc Westland

Bloemenberm zaait verder uit via bezoekers en personeel VBA Zuid Aalsmeer en Trade Parc Westland

Met 40 Honey Highway display’s bij de entrees van bedrijven op VBA Zuid in Aalsmeer en op Trade Parc Westland krijgen alle medewerkers en bezoekers de kans om biologische wilde bloemen thuis in de tuin te zaaien. Niet alleen de zaden slaan aan maar ook het idee om zelf in de eigen omgeving te zaaien. De display's zijn aan de bedrijven overhandigd door Deborah Post van Honey Highway.

Honey Highway heeft in de afgelopen drie jaar ruim 100 kilometer bermen van wegen, spoortrajecten en dijken ingezaaid met meerjarige wilde bloemen afgestemd op de grondsoort en regio. Grote overheidsinstanties zoals ProRail, Rijkswaterstaat en verschillende provincies werken volop mee aan Honey Highway. Maar ook Dutch Flower Group en Stichting Leefomgeving Schiphol hebben op grote schaal projecten geïnitieerd en inmiddels uitgevoerd. Op Schiphol Rijk is in de afgelopen weken ook nog eens 30.000 m2 ingezaaid en is een bijenvolk geplaatst. Stichting Schiphol Leefomgeving ziet dit als een pilot voor nog veel meer kilometers Honey Highway.

Marcel Zandvliet, Director Marketing & CSR van Dutch Flower Group (DFG): “Honey Highway is een initiatief dat letterlijk meters maakt in de praktijk, met de voeten op de grond, wat past bij ons als ondernemers alsmede de familiecultuur binnen de DFG bedrijven. Daarom steunen wij als familie van bedrijven met trots het initiatief Honey Highway." Om de betrokkenheid nog meer kracht bij te zetten staat inmiddels bij iedere entree van de bedrijven van DFG een Honey Highway display om zowel medewerkers als bezoekers te informeren over Honey Highway. Zij kunnen zakjes biologische bloemenzaden voor thuis meenemen en een verkorte uitleg over Honey Highway.

In het voorjaar worden excursies gegeven langs de bloemenvelden en bijen, aan de duizenden mensen die er werken. Deborah gaat langs bij de bedrijven die gesitueerd zijn aan de Honey Highway in Aalsmeer, op het veilingterrein van VBA Zuid in Aalsmeer. Bij al deze bedrijven gaat zij aan de medewerkers het gedachtengoed van Honey Highway toelichten. Dat zal ook in het Westland bij de bedrijven op het Trade Parc worden opgepakt. Verder organiseert zij workshops wat men zelf als werknemer vanuit het bedrijf en als persoon in de eigen leefomgeving kunnen doen. Ook start per december de Praktijkles ‘Red de Bij’ voor alle schoolkinderen in Aalsmeer, Uithoorn en omgeving. 

Deborah Post van Honey Highway benadrukt dat Honey Highway niet alleen bestaat uit het verstrekken van zaadjes, maar dat het een totaalconcept is. “We gaan naar de berm toe of de grond schraal is, wat er moet gebeuren om de grond in orde te maken en stemmen de inheemse natuurzaden af op de regio, grondsoort en aangrenzend gebied. Als de gronden ingezaaid zijn dan gaan we nog met schoolkinderen en bestuurders zaaien, verzorgen de media er om heen en we doen de nazorg voor nu en de komende jaren”.


02-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS