zondag 9 augustus 2020
FN TOP add Zomervakantie

De 5 vragen aan... Mattijs Bodegom

De 5 vragen aan... Mattijs Bodegom

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mattijs Bodegom, getrouwd met Claire en vader van een zoon van 11 en een dochter van 9. We wonen nu bijna tien jaar in Wateringen en inmiddels ben ik meer dan vijftien jaar actief in onze mooie sierteelt sector. Hoofdzakelijk vanuit de eerste schakel in de keten, bij veredelaars, met als rode draad de ontwikkeling van (digitale) marketingstrategieën en het opzetten en begeleiden van samenwerkingsverbanden. Ik krijg veel energie van de samenwerking met diverse ketenpartners om producten goed te positioneren en met elkaar te werken aan optimaal ketenrendement. Dit doe ik nu vijf jaar bij Anthura, waar ik verantwoordelijk ben voor Marketing en Productmanagement.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De grote variatie aan projecten, de uiteenlopende nationale en internationale vraagstukken en last but not least de diversiteit van betrokken mensen. Zo werken we momenteel bijvoorbeeld met een enthousiast team aan de introductie van Manta More - the Next Generation Orchids en de positionering van rassen als Livium, Joli Pulse en Grand Slam.

Én, aangezien we dit jaar genomineerd zijn voor de International Grower of the Year Award 2020, leggen we deze week ook de laatste hand aan een korte bedrijfsvideo.

Verder ondersteun en adviseer ik het bestuur van Xanthu, het collectief van snijanthurium telers in Nederland. Binnen Xanthu werken telers samen met als doel het rendement van alle betrokkenen te verbeteren. Ook zijn we met onze Chinese collega’s gestart met de voorbereidingen voor de Hortiflor Expo Beijing.

De 5 vragen aan Mattijs Bodegom

Productmanagement vormt bij Anthura de verbindende schakel tussen veredeling en commercie. De productmanagers ontwikkelen de lange termijnvisie van phalaenopsis, anthurium en overige orchideeën. De samenwerking met marketeers en communicatiespecialisten in ons team zorgt voor een mooie combinatie van markt- en productkennis die we in kunnen zetten om onze (nieuwe) rassen samen met telers goed in de markt te zetten. Dat geeft mij inspiratie!

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De polarisatie in de maatschappij. Wereldleiders die handelsoorlogen voeren en bevolkingsgroepen onderdrukken. En klimaatakkoorden die niet nageleefd worden terwijl de noodzaak hoog is om ons consumptiegedrag te veranderen. De bevolkingsgroei gaat hard. Niet alleen roept dat voor mij vragen op hoe we huidige en toekomstige generaties kunnen blijven voorzien van duurzaam geproduceerd voedsel en een gezonde leefomgeving. Maar ook hoe we nu ons eigen gedrag hierop aan kunnen passen. Dan voelt bijvoorbeeld het actuele Black Friday zo tegenstrijdig: we worden overal verleid met aanbiedingen om nieuwe producten te kopen. Dit is eenzijdig gericht op meer consumptie en lijkt geen rekening te houden met de impact op onze leefomgeving op de lange termijn.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer viel het me weer op dat iedere schakel in de keten bezig is met het creëren van duurzame meerwaarde voor hun product of dienst. Het belang van consumentgericht denken en marketing neemt toe, samen met het aantal marketeers in onze sector. Bij veel organisaties zijn dit echter eenlingen, waarvan ik me kan voorstellen dat ze zoekend zijn naar sparring met andere marketeers. En ook naar manieren om voldoende ruimte te krijgen binnen hun organisatie om marketing op een strategisch niveau geborgd te krijgen. Ik vind het een mooie uitdaging om hieraan bij te dragen door marketeers in de sector te verenigen en bij te dragen aan de instroom van zowel jong talent als van marketingkennis van buitenaf!

Wat ga je dit weekend doen?

Vrijdagavond staat een MUST-feest in Rotterdam gepland. Deze keer met als thema Red Carpet – Dress to Impress. Dat wordt een heerlijke avond met vrienden en muziek! Zaterdag staat in het teken van sporten: eerst met mijn kinderen naar turnen en bij Velo Voetbal langs de lijn. ’s Middags ga ik schaatsen op de Uithof ter voorbereiding op de alternatieve Elfstedentocht die eind januari gepland staat op de Weissensee.
 

Bron: www.Floranews.com
29-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS