zondag 20 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

CC Centralen reageert op ultimatum FloraHolland

CC Centralen reageert op ultimatum FloraHolland

In reactie op het ultimatum van FloraHolland scherpt Container Centralen (CC) zijn acties tegen kapotte CC TAG5 en valse labels aan. De veiling stelde begin oktober een ultimatum omdat er volgens de organisatie te veel problemen waren met de karrenpool.

De extra maatregelen van CC bestaan uit het actief verwijderen van zwarte en rode labels en uit een brede samenwerking met scanpartners in Europa. Ook gaat CC veroordeelde partijen, die valse CC TAG5’s gekocht of verkocht hebben, uitsluiten van de pool. Daarnaast wordt er binnenkort een app gelanceerd waarmee iedereen zelf CC TAG5’s kan scannen.

Om de verwijdering van zwarte en rode labels te versnellen en zo de kans op breuk te verkleinen, heeft CC een mobiel team ingezet . Vanaf juli zijn al 45.000 zwarte labels extra verwijderd; het doel is om in 2020 nog maximaal 10% zwarte labels te voeren. Vanaf begin 2020 worden ook rode labels verwijderd, nadat de data zijn overgedragen naar de CC TAG5.

Ondanks eerdere klachten over de CC TAG5 blijft Container Centralen achter het design staan. Daarom kunnen kapotte, originele tags gratis worden omgewisseld. De mogelijkheden om dit te doen worden uitgebreid; zo zijn kapotte, originele CC TAG5’s vanaf begin 2020 bij alle CC depots om te ruilen, ook op de locatie van Royal FloraHolland.

Container Centralen breidt de samenwerking met haar strategische partners in Europa uit, die eveneens scannen bij de ontvangst, om de pakkans van gebruikers van valse CC TAG5’s te vergroten. In overleg met deze partners wordt een zero tolerance beleid opgesteld. Met Royal FloraHolland is het overleg hierover al opgestart.

„Het gebruik van valse CC TAG5’s raakt elke pooldeelnemer, het is dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit misbruik te voorkomen”, aldus directeur Barto Cleton.  Container Centralen zegt op te treden tegen partijen waartegen voldoende bewijsmateriaal is verzameld over de koop of verkoop van valse CC TAG5’s. Na een veroordeling worden de contracten met deze partijen opgezegd. Op dit moment lopen er meerdere juridische zaken. „Met deze concrete acties zijn wij ervan overtuigd dat de CC Pool op termijn de kwaliteit krijgt, die weer een zorgeloos gebruik oplevert”, zegt Cleton.

 


27-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS