donderdag 1 oktober 2020
FN TOP add Rijksoverheid COVID-19

YES, het is er weer!! LinkedIn events. #blog

YES, het is er weer!! LinkedIn events. #blog

Weet je wat goed werkt? Een event organiseren voor je netwerk. Nodig ze eens uit om ergens over te praten of te brainstormen. Nodig je netwerk eens uit om je nieuwe product te laten zien. Of praat eens met een focusgroep over jouw nieuwe ideeën. En ja hoor, bij LinkedIn is de mogelijkheid weer terug om een event aan te maken, mensen uit te nodigen, te delen en mensen te laten deelnemen. Wat is er mooier dan te weten wie er ook naar het event komen en/of te kunnen zien wie we zijn. We kunnen dus wel zeggen; yes, het is er weer!

LinkedIn is je netwerk
LinkedIn kennen we natuurlijk eigenlijk allemaal. Ik blijf zeggen we zitten er op maar doen er soms te weinig mee. Zeker binnen de zakelijke wereld is het hét platform om te gebruiken en in te zetten. Deel wat je aan nieuws hebt en sta niet versteld wat voor nieuws je allemaal kan delen. Deel gewoon en laat mensen reageren en inzien dat jouw kennis ertoe doet.

Een paar jaar geleden heeft LinkedIn het beroemde event aanmaken en gebruik maken van de mogelijkheden verwijderd. Je kon ineens geen event meer aanmaken en zo je netwerk uitnodigen om samen met jou iets te doen. Daarvoor kon je aangeven dat je naar een event ging en zo mensen uit jouw netwerk laten zien dat je er ook was. Je netwerk kon zich zo van tevoren voorbereiden op een ‘bespreking’ met jou. En natuurlijk ook andersom……
Gelukkig is het event nu weer terug op LinkedIn en kan je er als persoon en/of als bedrijf weer gebruik van maken. Weer een mogelijkheid om mensen ergens voor uit te nodigen. Daar kom ik later even op terug.

Waarom inzetten?
Het inzetten van deze hernieuwde mogelijkheid geeft je als persoon en/of bedrijf, jouw online-netwerk en daarbuiten de mogelijkheid mensen te laten zien dat je wat organiseert. Je hoeft niet meer alleen per mail of post een uitnodiging te versturen, maar kan het ook online doen en je kan het je personeel of andere mensen uit je netwerk laten delen. Dit alles om de aandacht zo groot mogelijk te maken.
Het kan zijn dat je een keer wilt brainstormen of mensen jouw nieuwe producten of gebouw wilt te laten zien. Het kan zijn dat je gewoon eens met je klanten wilt praten over diverse zaken of juist met een focusgroep zaken wil bespreken. Misschien sluiten daar dan wel mensen bij aan die relevant kunnen zijn.
Een goede organisatie is natuurlijk wel essentieel. Zo maar iedereen uitnodigen kan uitmonden in een groots event waar je niets aan hebt. Maar daar zijn jullie professioneel genoeg voor om via een link door te verwijzen naar een webpagina waar ze zich alsnog moeten inschrijven!!

Praktisch
Er zijn nog wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je een event wil aanmaken. Bekijk deze video:

Ik ben benieuwd hoeveel events ik ga ontdekken op LinkedIn vanuit onze b(l)oeiende sector.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
28-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS