woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Evert van Helvoort voorgedragen als lid-commissaris Royal FloraHolland

Evert van Helvoort voorgedragen als lid-commissaris Royal FloraHolland

De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland draagt chrysantenkweker Evert van Helvoort voor als lid-commissaris van Royal FloraHolland. De voordracht staat op de agenda van de Ledenraad op 12 december 2019.

De 31-jarige Evert van Helvoort heeft ruime bestuurlijke ervaring bij Royal FloraHolland. Hij heeft als lid van het regieteam Coöperatie 2020 mede aan de basis gestaan van de coöperatieve vernieuwing van Royal FloraHolland. In 2010 werd hij lid van de FPC Chrysant en in 2015 lid van de Adviesraad Bloemen. Momenteel is hij lid van de Ledenraad. Hij is tevens enkele jaren bestuurder geweest van de Stichting Chrysant NL.

Evert van Helvoort is sinds zijn negentiende mede-eigenaar van Van Helvoort Company. Het bedrijf teelt op 12,5 ha 60 miljoen stelen Santini (Chrysant). Binnen het familiebedrijf is hij eindverantwoordelijk voor het algehele beleid, strategievorming, finance en HR. Zijn vader en broers zijn verantwoordelijk voor de teelt.

Eerder werd bekend gemaakt dat Birgit Otto en Piet Coelewij door de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland voorgedragen worden extern commissaris. Birgit Otto is sinds 1 september 2014 Executive Vice President en Chief Operations Officer bij Schiphol Group. Piet Coelewij was tot april 2019 CEO van Wehkamp Group en tot oktober 2019 adviseur van deze onderneming. Momenteel is hij lid van de Raad van Commissarissen van Jumbo Supermarkten en non-executive bestuurder van Displaydata Ltd in Engeland. Ook is hij lid van het bestuur van Thuiswinkel.org.

De voordracht van de nieuwe commissarissen vindt officieel plaats tijdens de ledenraad op 12 december 2019. Tijdens deze ledenraad treedt Jan Andreae terug als extern commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn termijn. De Raad van Commissarissen bestaat met de nieuwe commissarissen straks uit negen personen, waarvan 5 externen en 4 telers.

 


Leandra de Boef | 27-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS