dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Meerderheid Nederlanders negatief over Black Friday

Meerderheid Nederlanders negatief over Black Friday

De meerderheid van de Nederlandse consumenten is onverschillig tot negatief ten aanzien van Black Friday. Driekwart zegt zich zelden tot nooit te laten verleiden door extra hoge kortingen. Waar winkeliers eind november handig inspelen op het uit Amerika overgewaaide Black Friday, lijkt de consument in Nederland zich niet te laten verleiden.

Met schijnbaar hoge kortingen wordt geprobeerd de consument over te halen, maar lang niet iedereen blijkt hiervan gecharmeerd te zijn. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaamheid van ABN AMRO en PanelWizard. Hoewel de meerderheid van de consumenten Black Friday ‘overdreven Amerikaans gedoe’ vindt, geeft een groot deel van hen wel toe dat ze de aanbiedingen rond Black Friday wel in de gaten houden.

Volgens ABN AMRO hebben Nederlanders een eerste stap gezet richting minder – en bewust – consumeren. Veel Nederlanders proberen volgens het onderzoek namelijk op allerlei manieren minder te consumeren. Zo zegt 87 procent producten zo lang mogelijk te gebruiken, óók als er nieuwe modellen op de markt zijn. Daarnaast proberen 6 op de 10 consumenten een product dat kapot is eerst te (laten) repareren. Ook de feestdagen in december zijn voor lang niet iedereen reden om ongebreideld te consumeren. Zo probeert 55 procent in deze periode juist minder te consumeren en geeft bijna een vijfde aan hiervoor open te staan.


Leandra de Boef | 26-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS