woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Samenwerking Floriade Expo 2022, AVAG en GreenTech - RAI Amsterdam

Samenwerking Floriade Expo 2022, AVAG en GreenTech - RAI Amsterdam

Floriade Expo 2022, AVAG en GreenTech - RAI Amsterdam hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om uitwisseling van kennis, informatie en het netwerk in de groenten- en sierteeltsector te versterken. De officiële handtekning werd afgelopen maandag, 25 november, gezet bij AVAG in Poeldijk.

Tussen 2020 en 2022 trekken de organisaties samen op bij de verschillende activiteiten. Mogelijkheden die worden verkend zijn seminars, rondleidingen, bedrijfsbezoeken en gespreksbijeenkomsten. Ook zal er samen opgetrokken worden om de business-to-business te bevorderen binnen de internationale tuinbouwsector. Deze MoU is daar een eerste aanzet toe. "Floriade Expo 2022, AVAG en GreenTech - RAI Amsterdam bevorderen met elkaar de internationale samenwerking tussen (buitenlandse) bezoekers en de exposanten aan GreenTech Amsterdam en bieden de nodige voordelen voor de tuinbouwsector aan deze beurs." 

Foto onderschrift: Peter Verdaasdonk, directeur Floriade Expo 2022, Mariska Dreschler, director GreenTech en Harm Maters, voorzitter AVAG tekenen Memorandum of Understanding.

De organisatie van GreenTech ziet goede mogelijkheden voor samenwerking in bijvoorbeeld het gezamenlijk aantrekken van overheden, die zich specifiek richten op voldoende en een duurzame en veilige voedselproductie in hun land. "Ook biedt de tuinbouw veel carrière kansen, maar is dit nog te onderbelicht bij jongeren. AVAG en GreenTech rollen gezamenlijk een Horti Talent programma uit rondom GreenTech Amsterdam, ondersteund door de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. De Floriade biedt een prachtige ‘’live’’ inkijk in de sector voor deze doelgroep," vertelt Mariska Dreschler, director GreenTech.
 
Met het tekenen van deze MoU willen de partijen een brug slaan om de internationale relaties in een business-to-business setting te kunenn ontvangen. Peter Verdaasdonk, directeur Floriade Expo 2022 vult aan: “We starten deze MoU om gezamenlijk meer slagkracht, kennis en impact binnen de Nederlandse tuinbouwsector te realiseren. Een topsector waarvan de positieve economische invloed en maatschappelijke waarde zowel nationaal als internationaal niet overschat kunnen worden.” 

 

26-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS