maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Montis opent in 2020 derde productielocatie

Montis opent in 2020 derde productielocatie

In april 2020 opent Montis Zuidplas B.V. haar derde productielocatie. Begin december start de eerste teelt op de nieuwe locatie aan de Van Hasseltweg in Moerkapelle. Montis meet momenteel 4,5 hectare. Met de nieuwe productielocatie komt daat 2,4 hectare bij.

"Daarmee bouwen we aan de toekomst van ons bedrijf. Met de nieuwe locatie kunnen we de hele keten bedienen", vertelt Nico van den Berg, die samen met zijn vrouw Elly in 1987 Montis oprichtte. Inmiddels is ook zoon Niels van den Berg actief in de directie. Hij is straks de eindverantwoordelijke voor de “Van Hasseltweg”.

De nieuwe productielocatie wordt deze maanden ingericht. Van den Berg: "We doen er alles aan om uniforme en lang houdbare planten te kweken." Zo krijgt de nieuwe locatie een eb- en vloedvloer en passen we de meest recente innovaties op het gebied van verwarming en klimaat toe. Zo wordt gebruik gemaakt van “warmte” van het naastgelegen bedrijf. Bovendien krijgt de locatie een fijnmazig sorteersysteem voor het afleveren van planten. Begin december gaat de eerste teelt van start, de eerste planten van de nieuwe locatie worden medio april 2020 afgeleverd.

Vanaf voorjaar 2020 bestaat het totaalaanbod van Montis uit een breed aanbod seizoenproducten, zoals Ranuncules, Campanula Addenda, Aster Showmaker en diverse soorten Helleborus, groene kamerplanten en de Calathea Crocata in verschillende potmaten.

 

 


26-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS