dinsdag 10 december 2019
FN TOP add Top Dillewijn Zwapak

1,7 miljoen toeristen in Westland komen voornamelijk uit de regio

1,7 miljoen toeristen in Westland komen voornamelijk uit de regio

Jaarlijks bezoeken 1,7 miljoen toeristen de gemeente Westland. Dit blijkt uit onderzoek naar toerisme in opdracht van de gemeente Westland. In de maand juli van dit jaar werd Westland bezocht door bijna een half miljoen mensen. Doorgerekend naar aantallen per jaar komt het onderzoeksbureau uit op 1,7 miljoen. Hierbij zijn de onderzoekers er vanuit gegaan dat van die half miljoen ‘incidentele bezoekers’ de helft écht toerist is.

De toeristen spenderen gemiddeld 5,8 uur in het Westland en geven 18 euro uit aan drinken, eten en activiteiten. Het toerisme en recreatie zorgt voor 2000 banen. Uit het onderzoek blijkt dat de de meeste toeristen voor het strand komen, de rest om te fietsen of wandelen of om een kweker te bezoeken. Jaarlijks levert de toerismesector Westland zo’n 36 miljoen euro omzet op. 

Opvallend is wel dat de meeste van deze toeristen afkomstig zijn uit omliggende gemeenten. De meeste bezoekers wonen in Den Haag, daarna Rotterdam en vervolgens Maassluis. De meeste van hen gaan naar Wateringen, Naaldwijk en ’s-Gravenzande. Het is voor het eerst dat dit soort cijfers bekend zijn over het toerisme in de glastuinbouwgemeente.

 

25-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS