maandag 13 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Bos Flowers & Orchids breidt assortiment uit met Cymbidium

Bos Flowers & Orchids breidt assortiment uit met Cymbidium

Al meer dan een eeuw onderneemt Bos Flowers & Orchids met veel passie en plezier in de tuinbouw. Van oorsprong is het een Freesia kwekerij, maar sinds een aantal jaar telen zij Dendrobium Nobilés. Als laatste is nu ook de Cymbidium aan he assortiment toegevoegd. Hiermee wil de kweker zijn positie als Exclusieve Orchideeën kweker versterken.

De Cymbidium pot 12 is een nieuw product voor Bos Flowers & Orchids en uniek in de markt. Om dezelfde kwaliteit te bieden die iedereen gewend is van het bedrijf is in het najaar van 2017 gekozen voor een samenwerking met Kwekerij Opdreef. Dé ideale combinatie van jarenlange ervaring met het kweken van de Cymbidium van Opdreef en de benodigde expertise van Bos om direct op hoog niveau te kunnen presteren. Inmiddels is Bos volop in productie en leveren zij een prachtig assortiment af. Tijdens de Trade Fair Aalsmeer, begin van deze maand, waren de 12 cm Cymbidiums ook al te bewonderen in de stand van verkooporganisatie Logico.

Met meer dan 50 soorten in het assortiment, heeft de kweker gedurende het hele Cymbidium seizoen een breed scala van kleur. Zo zijn er van elke kleur zowel vroeg bloeiende soorten als laat bloeiende soorten beschikbaar. Deze manier van telen in combinatie met het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, maakt de Cymbidium tot één van de duurzaamst gekweekte Orchideeën. “De nadruk van onze teelt ligt dan ook op duurzaam telen, dit houdt in dat er geen overmatig gebruik van energie wordt gemaakt om de planten geforceerd te laten groeien, vertelt Jack van Wingerden, teeltmanager van de Cymbidiums bij Bos Flowers en Orchids.

Ook is de locatie in Poeldijk sinds eind oktober aangesloten op Aardwarmte Project Vogelaer wat de footprint van het product te verantwoorden maakt. Het bedrijf is momenteel bezig hiervoor de juiste certificeringen aan te vragen en een Duurzaamheidscertificaat zal de bekroning zijn op dit nieuwe avontuur.

 

 


22-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS