donderdag 1 oktober 2020
FN TOP logo FN TOP add

De 5 vragen aan... Sandra Uitenbroek - van Schie

De 5 vragen aan... Sandra Uitenbroek - van Schie

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Sandra Uitenbroek - van Schie en nee, ik ben niet de dochter van Sjaak, zelfs geen familie. Dit is zo’n beetje de meest gestelde vraag. Overigens ben ik mijn loopbaan in de sierteelt wel bij hem op de kwekerij begonnen. Als kind had mijn vader ook een kwekerij en de geur van potgrond op de kwekerij van Sjaak gaf mij het gevoel van thuiskomen.
Ik ben moeder van Tom en Amy en getrouwd met Siebe. Voor het werk zijn we verhuisd naar Nieuwkoop, een zeer gezellig dorp in het Groene Hart. Ik werk bij Florahuis in Aalsmeer, een exporteur met hoofdzakelijk Nederlandse tuincentra als klant. Hier houd ik mij vooral bezig met in- en verkoop en marketing, maar ook het beheer van het systeem en de webshop vallen onder mijn taken.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Door de diversiteit van mijn functie kan ik snel schakelen met betrekking tot de wensen van onze klanten. De informatie die ik vergaar tijdens trendlezingen en beurzen, kan ik gelijk vertalen naar toepassingen op de winkelvloer. Maar ook vragen van klanten met betrekking tot toepassingen in de webshop kan ik gelijk vertalen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
De stikstofcrisis vind ik een lastige kwestie. De agrariër lijkt de speelbal van Europese regels, terwijl er in Nederland vaak veel strengere regels gelden dan in de rest van Europa. Goede bedrijfsvoering wordt zo praktisch onmogelijk gemaakt. Zo ontstaat er veel oneerlijke concurrentie naar mijn idee. Het verbaast mij bijvoorbeeld dat er blijkbaar andere regels zijn voor het biologische keurmerk van SKAL in Nederland dan in België.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Dit is een sector waarin nog zo veel te doen is. Daarom trekt het mij ook zo sterk. Er zijn zoveel mooie producten die hun weg naar de consument (nog) niet goed weten te vinden. In mijn beleving zijn er nog te veel vakspecialisten erg passief in hun marktbenadering. Nieuwe producten willen hun klanten niet hoor ik vaak. Of hebben ze de klanten gewoon niet die behoefte hebben aan nieuwe producten? Momenteel is de groentrend groter dan ooit, maar ik heb het idee dat de echte groenliefhebber vaker op het internet slaagt dan bij een gemiddelde vakspecialist. Ik zou graag zien dat de vakspecialist de handen meer ineen zou slaan met de leverancier om de markt te benaderen als verlengstuk van hun bedrijf.

Wat ga je dit weekend doen?
Ik ga weer volleyballen. We willen graag weer kampioen worden en liggen op koers. Voor de rest staat er een High Beer met mijn vader en zusjes op de planning.
 

Bron: www.Floranews.com
18-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura

Helemaal eens! Vandaag bij het opruimen vond ik trendkaarten uit 2009. Alles wat nu hot is hanggroen, cactus en succulent zat in dat thema 'Seventies' green'. Het anticiperen op trends daar praat ik de blaren voor op mijn tong en reacties als 'hangend past niet in een tray'. hebben de productie zekerl tegengehouden. Hetzelfde nu met droogbloemen. de sector was te sceptisch, angst gedreven. Het is te weinig of te trendvolgend. Als banken zeggen ga orchidee kweken .... dan is het te laat... en komt er teveel. Consumenten willen echt altijd nieuwe dingen in mode interieur en zeker ook in planten! Positieve voorbeelden zijn er zeker ook. De nieuwe Anthuriums gestreept en lila of de tafel concepten ook de korte orchidee. En wat te denken van al die wortels in glas? Nog zoveel meer goede voorbeelden .. hopelijk worden de aqua systemen ook groot opgepakt in de keten want gemak staat boven trends.

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS