donderdag 1 oktober 2020
Rijksoverheid COVID-19 FN TOP logo

Nieuw gemist #blog

Nieuw gemist #blog

Afgelopen week was wederom de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Een beurs waar je als standhouder, maar ook als bezoeker naar uitkijkt. Laat ik eerlijk zeggen, ik ook.
Nu deed zich het volgende voor. Ik ben ook betrokken als docent aan het Lentiz MBO Westland en heb aan de studenten business & management ook een klein beetje verteld over die geweldige beurs in Aalsmeer. Afgelopen maandag zag ik de studenten weer en heb hen gevraagd wat ze was opgevallen. Eén ding kwam duidelijk naar voren en dat was mij ook opgevallen. De beurs is een moment om nieuwe planten, nieuwe plant-pot-creaties of andere nieuwe zaken te laten zien, maar het komt eigenlijk maar weinig aan bod. Waarom eigenlijk, misschien toch wel een beetje een gemiste kans.

De markt vraagt om nieuw
We zitten in een markt van een directe afstemming van vraag en aanbod. En in mijn ogen, maar corrigeer mij als ik fout denk, is een beurs als de Trade Fair in Aalsmeer het moment om de handel te laten zien wat we hebben en wat we doen. Vele kopers zie ik toch stands in lopen om even te kijken wat de kweker zoal aan kan bieden.
En wat is nou mooier dan dat je iets nieuws kan laten zien of wederom kan laten zien. En als marketeer denk ik dan “schreeuw het van de daken”, want nieuw verkoopt toch wel een beetje makkelijker.

In de retail maar ook in andere sectoren maken ze daar dankbaar gebruik van en wordt er middels communicatie heel erg veel gebruik van gemaakt. Een producent kan ons er niet vaak genoeg op wijzen dat er iets nieuws is. En de gekozen communicatie is veelal meer schreeuwend dan onopvallend.

De markt vindt het ook erg prettig, want als iets nieuw is willen ze er graag alles van weten en mogelijk snel in hun assortiment naar de klant opnemen. Maar dan moet de aanbieder het natuurlijk wel goed communiceren. Een beurs is daar een zeer prettige gelegenheid voor.

Zowel bij een paar studenten als mijzelf was het opgevallen dat we die vorm van communicatie niet veel zijn tegen gekomen, terwijl een aantal standhouders toch wel iets nieuws te melden hadden of konden laten zien. Een gemiste kans? Een beetje wel, want je hebt veel kopers in een heel kort tijdsbestek.

Meer opvallend!!
Ik hoop een volgende keer op de Trade Fair, of waar dan ook, iets meer communicatie rond het begrip nieuw te gaan zien. Laten we er iets meer voor durven uit te komen dat we iets nieuws hebben. Ik durf te garanderen dat een mooie plek, met een goede lichtinval en mooie borden/signing met nieuw er op zal uitmonden in meerdere gesprekken tussen de kopende partijen en jullie als aanbieders van producten. Want als we er niets over gaan communiceren weet men het ook niet. Dus een paar bordjes en extra aandacht kan al veel doen. Gewoon even oppakken….

 

Positief effect
Voor een aantal studenten was het een eerste kennismaking met de fantastische producten die de sierteelt heeft. En laat ik eerlijk zeggen de meesten waren verbaasd hoe mooi en hoe professioneel het verder was. Ze vonden het werkelijk overweldigend en verrassend. Was er vooraf scepsis, dat is na de beurs toch wel weggenomen. Dus de stands van jullie heeft een positief effect gehad op het imago van de tuinbouw. Top gedaan!!

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
14-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS