maandag 13 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Kortlopende cao Glastuinbouw verbindend verklaard

Kortlopende cao Glastuinbouw verbindend verklaard

Terwijl de vakbonden en de werkgevers nog in een impasse zitten voor de nieuwe cao voor de glastuinbouw, heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de tussentijdse kortlopende cao verbindend verklaard.

De kortlopende cao heeft een looptijd t/m 31 december van dit jaar. In de cao staat een loonsverhoging van 3,35% per 1 juli 2019, die eventueel verrekend kan worden met de collectieve verhoging van 1,34% per begin dit jaar. In de cao staan verder voorwaarden over inhouding van de kosten voor huisvesting en certificering met het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Er is nog niks vastgelegd over de nieuwe seizoenswetgeving voor 2020, waar de onenigheid van werkgevers en vakbonden vooral om lijkt te draaien.

Minister Koolmees geeft in de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) werkgevers en werknemers ruimte om afspraken te maken die rekening houden met het seizoensmatig karakter van sectoren. Voorstellen rondom flexibilisering vallen echter niet goed bij de bonden. Vakbond FNV gaf eerder aan niet verder willen onderhandelen over een cao waar alleen maar verslechteringen in zouden staan. De vakbond houdt hier deze week ledenraadplegingen over.


13-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS