woensdag 27 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Amaryllis in december op Bloemenagenda

Amaryllis in december op Bloemenagenda
De Amaryllis hoort er in december helemaal bij. Hij staat in die maand dan ook op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. De Amaryllis is een typisch statementbloem: groot, apart en opvallend; je kunt er simpelweg niet omheen.
 
De bloemblaadjes heel bijzonder; ze lijken wel van fluweel en komen voor in wit, rood, geel, roze, zalmkleur, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er aan de bladloze steel wel vier tot zes indrukwekkende bloemen die tot wel 20 cm breed kunnen worden. Amaryllis is de onbetwiste ster van gemengde boeketten, maar ook zeer geschikt om rijzig solo te laten schitteren tijdens de feestdagen.
 
 
De Amaryllis heet eigenlijk Hippeastrum. Deze naam komt uit het Grieks en betekent letterlijk 'ridderster', verwijzend naar de stervormige bloembladeren: hippeus = ridder en astron = ster. De naam Amaryllis en Hippeastrum worden vaak door elkaar gebruikt.
De bekendste amaryllissen zijn de grootbloemige soorten, waar een bijzonder mooi assortiment van veredeld is. Niet alleen rode of witte in enkel of tweekleurige variaties, maar ook prachtige bordeaux, paarse, roze of zalmkleurige bloemen. Minder bekend zijn kleinbloemige soorten, die toch ongekende mogelijkheden bieden in boeketten en bloemwerk. 
 
Amaryllis past prachtig in de stijltrend waarin de woonomgeving wordt verzacht en bloemen dienen als buffers. Hang ze ondersteboven als bloeiende kroonluchter: het water kan in de stelen worden gedaan die tegelijk kunnen dienen als minivaasjes voor andere bloemen. Of arrangeer ze als een bloeiende minituin, de bloemen hebben hoe dan ook impact en werken door hun formaat dempend op prikkels en geluiden. Om het effect te versterken, hebben de pastelkleuren de voorkeur met een enkele in een oranje tint erbij en worden meerdere amaryllissen bij elkaar gezet. 
 
Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. 
Bron: www.mooiwatbloemendoen.nl
11-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS