donderdag 1 oktober 2020
FN TOP logo FN TOP add

Gootjes AllPlant BV aangesloten op warmtenet van HVC

Gootjes AllPlant BV aangesloten op warmtenet van HVC

In glastuinbouwgebied Alton in het Noord-Hollandse Heerhugowaard is op woensdag 6 november 2019 Gootjes AllPlant BV aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC. Het is daarmee het derde glastuinbouwbedrijf in Alton dat volledig duurzaam wordt verwarmd.

AllPlant houdt zich sinds 1997 bezig met de opkweek en verkoop van jonge tuinplanten uit weefselkweek. Het bedrijf levert ruim 500 verschillende soorten jonge planten aan kwekers in bijna alle Europese landen, waarvan 90% aan West-Europese landen. Tot 2016 werkte het bedrijf vanuit twee locaties: een kantoorpand in Schagen en een gehuurde kas in Andijk. “Toen wij in 2015 de beslissing namen om naar Alton te verhuizen, was ons door gebiedscoördinator Dave Vlaming van Ontwikkelingsbedrijf NHN toegezegd dat dit een toekomstbestendig gebied zou worden met een duurzame energievoorziening. Deze belofte is ingelost en we zijn dan ook trots dat HVC ons de komende jaren duurzame warmte kan leveren”, vertelt Directeur Simon Gootjes. De hoeveelheid warmte die door HVC wordt geleverd is vergelijkbaar met het jaarverbruik van ongeveer 300 huishoudens.

Arjan ten Elshof, directeur bij HVC, is blij met de warmtelevering van Gootjes AllPlant: “In 2018 hebben we een forse investering gedaan in het doortrekken van het warmtenet naar het glastuinbouwgebied Alton. Dit in de verwachting dat we de komende jaren veel bedrijven kunnen gaan aansluiten en zo een substantiële bijdrage gaan leveren aan de verduurzaming van de gemeente Heerhugowaard. Met de aansluiting van de twee vestigingen van NH Paprika en Gootjes AllPlant wordt jaarlijks 5 miljoen kuub aardgas bespaard en zo’n 9 miljoen kilo CO2-uitstoot voorkomen.”

 


08-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS