dinsdag 2 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Promotieplan 365 dagen bloemen toch goedgekeurd

Promotieplan 365 dagen bloemen toch goedgekeurd

De promotie van seizoensbloemen gaat toch door. Het promotieplan ’365 dagen bloemen’ is tijdens de tweede stemronde met 80 procent van de stemmen goedgekeurd. De totale omzetwaarde van de 257 uitgebrachte stemmen was 35 procent van productgroepen seizoensbloemen en bolbloemenassortiment.

Omdat in slechts 57 procent voor de plannen gestemd had, waar een tweederde meerderheid nodig is om een campagne met collectieve betaling via de FPC-formule van FloraHolland door te laten gaan, werd het plan in aangepaste vorm voor een tweede keer in stemming gebracht. Tijdens de eerste ronde werd door te weinig telers gestemd en was niet elke teler tevreden over de promotie van het eigen product ten opzichte van het bedrag wat zij aan de collectieve promotie bijdragen.

Voor de aanpassing van de financiële kant was eerst een formele wijziging in de veilingstatuten nodig. Er is nu gekozen voor een staffel voor het promotieplan, waarbij tot €200.000 omzet bij FloraHolland iedereen 0,1 procent voor promotie betaalt, van 2 ton tot 1 miljoen omzet 0,05 procent en boven de miljoen omzet 0,03 procent. Dit komt neer op een budget van ongeveer € 335.000 voor het promotieplan 2020-2022.  

De stemming werd donderdagochtend gehouden op de Trade Fair in Aalsmeer, waar 40 telers bij aanwezig waren. Het grootste deel van alle telers had al digitaal gestemd. 


08-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS