vrijdag 22 november 2019
Top Dillewijn Zwapak Top Van Dijk Flora TFC

Lowpad uitgeroepen tot beste logistieke innovatie 2019

Lowpad uitgeroepen tot beste logistieke innovatie 2019

De Lowpad van Eurotec is door de vakjury van de Logistica Award 2019 uitgeroepen tot beste logistieke innovatie van 2019. Eurotec won met de Lowpad zowel de vakprijs als de publieksprijs. Juryvoorzitter René de Koster overhandigde de Logistica Awards op dinsdagochtend 5 november tijdens de eerste dag van de vakbeurs Logistica. 

Het slechts 12 centimeter hoge en compacte voertuig van Eurotec uit Bleskensgraaf kan rolcontainers en Deense karren optillen en verplaatsen. De aangedreven stuurwielen op de vier hoeken van het voertuig maken het voertuig uniek; hierdoor kan de Lowpad vanuit stand in elke richting bewegen; ook diagonaal of in een bocht.

Daarnaast is de vakjury gecharmeerd van de navigatietechnologie, waarvoor anders dan bij veel bestaande AGV’s geen voorzieningen in de omgeving aangebracht hoeven te worden. De Lowpad heeft aan een beeld van de vloer genoeg om zijn locatie met een nauwkeurigheid van enkele millimeters te bepalen. Een combinatie van veiligheidssensoren en safety bumpers zorgt ervoor dat medewerkers geen enkel risico lopen als de Lowpad met lasten tot 600 kilogram hun werkgebied binnenrijdt.

De Logistica Award is een gezamenlijk initiatief van Stichting Logistica en Jaarbeurs. Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux.

 

 

Leandra de Boef | 06-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos IFTF 2019


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS