woensdag 27 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Syngenta geen lid meer van Plantum

Syngenta geen lid meer van Plantum

Syngenta Seeds is per 2020 geen lid meer van branchevereniging Plantum. Niet uit onvrede, meldt Vakblad voor de Bloemisterij, maar omdat dit de enige manier is om tijdig de pensioenregeling te kunnen regelen. Syngenta wil niet aansluiten bij de agrarische BPL pensioenregeling, wat vakbonden via Plantum eisen. De veredelaar blijft wel samenwerken met Plantum.

Zowel Syngenta als Plantum zeggen de genomen stap te betreuren, maar er was geen andere mogelijkheid. Syngenta is aan het einde van het jaar toe aan een nieuwe pensioenregeling voor haar personeel, omdat de huidige regeling afloopt.

De vakbonden zouden graag zien dat Syngenta zich aansluit bij BPL Pensioen, vertelt Managing Director Arend Schot aan Vakblad voor de Bloemisterij. Omdat de directie van Syngenta voet bij stuk houdt niet met BPL Pensioen in zee te gaan, zijn de vakbonden zich daarover gaan beklagen bij Plantum. Om Plantum niet met een interne zaak, zoals Schot het typeert, te willen belasten, en om vertraging van het afsluiten van een nieuwe regeling voor het eind 2019 te voorkomen, zit er voor het veredelingsbedrijf niets anders op dan brancheorganisatie Plantum te verlaten.

 

Syngenta wil de beste regeling voor haar personeel afsluiten en ziet het afsluiten van een pesnioenregeling bij het BPL Pensioen niet als de beste keuze. De ondernemingsraad van het veredelingsbedrijf steunt de directie in de beslissing.


06-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS