dinsdag 2 juni 2020
FN TOP logo FN TOP add

Paletti Growers eerste sierteelt partnerbedrijf van HAS Hogeschool Venlo

Paletti Growers eerste sierteelt partnerbedrijf van HAS Hogeschool Venlo

Paletti Growers is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. De coöperatie van 20 potplanten- en bloemenkwekers in Zuidoost-Nederland en een aangrenzend gebied in Duitsland gaat fungeren als partner op het gebied van bedrijfsvoering, innovatie en teelt- en productoptimalisatie in de sierteelt.

HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim 100 partnerbedrijven. Deze zijn allen afkomstig uit de agrofoodsector. Met het partnerschap met Paletti Growers komt daar nu de sierteelt bij. Het uitwisselen van ervaring, kennis en kunde door het beschikbaar stellen van verschillende faciliteiten binnen de 20 bedrijven en door middel van stages en gastcolleges staat centraal in het partnerschap. Het gezamenlijke doel van de bedrijven en de hogeschool is om het onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk, tot wederzijds voordeel voor de bedrijven en de onderwijsinstelling.

Paletti Growers bestaat inmiddels 8 jaar en is een belangrijke gesprekspartner in de regio als het gaat over sierteelt. Speerpunten voor de coöperatie zijn gezamenlijke logistiek, gezamenlijke beursdeelname en gezamenlijke inkoop. Voor zowel de kwekers als studenten die een tuinbouw-gerelateerde opleiding volgen, is het interessant om met elkaar kennis te delen en te ontwikkelen. Voor studenten zijn er diverse terreinen waarop gewerkt kan worden, zoals innovatie, teelt- en productoptimalisatie, automatisering, robotisering, haalbaarheidsstudies, kwaliteitsborgingssystemen, duurzaamheid en gewasbescherming.

HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim 100 partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector (door het partnership met Paletti Growers wordt daar nu de sierteelt aan toegevoegd), bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.

 


06-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS