maandag 25 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

3500 scholieren maken kennis met techniek bij FN Kempen

3500 scholieren maken kennis met techniek bij FN Kempen

Van 5 tot en met 7 november barst het grootste techniekfestijn weer los op het terrein van FN Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht. Meer dan 3.500 leerlingen uit de gemeenten De Ronde Venen, Nieuwkoop, Uithoorn en Aalsmeer gaan aan de slag met workshops die lokale ondernemers speciaal voor hen organiseren.

De leerlingen maken kennis met acht verschillende branchegroepen: Robotica, Agri Techniek, Automotive & Logistiek, Bouw, ICT, Installatietechniek, Metaal & Kunststof en Recycling. Van het programmeren van robots tot aan het metselen van een muurtje, het wisselen van een autoband tot aan afval hergebruiken als grondstof voor een 3d-printer: op de Techniek Driedaagse gebeurt het allemaal!

Als opmars naar de Techniek Driedaagse heeft TechNet Amstel & Venen een techniekwedstrijd uitgeschreven. ‘Bouw een zelfbewegende vervoersmiddel’ luidt de opdracht. Meer dan achttienhonderd leerlingen uit de hele regio zijn al weken met deze opdracht aan de slag. Ze werken aan innovatieve creaties als een ‘vliegende boot’ en een ‘auto met ballonaandrijving’.

Ook ouders en belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de Techniek Driedaagse om te ontdekken dat techniek enorm veelzijdig is en dat er legio mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. Doe mee met technische workshops, bezoek het opleidingenplein met technische opleidingen en hoor welke teams de vervoersmiddelen met de meest innovatieve techniek hebben gemaakt. Kom langs op de Open Avond op donderdag 7 november tussen 17:00 en 20:30 uur bij FN Kempen, Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.

 

 


05-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS