zaterdag 29 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Kerstster woonplant van de maand december

Kerstster woonplant van de maand december

De Kerstster is de laatste woonplant van de maand van 2019, oftewel de woonplant van de maand december 2019. De Kerstster met de botanische naam Euphorbia pulcherrima is ook wel bekend onder de naam Poinsettia. Ze komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika waar ze groeit als kruidachtige struik die wel 4 meter hoog kan worden. De kerstster bloeit buiten van november tot februari en in de zomer is de struik kaal. De plant werd door de Azteken als heilig beschouwd, ze noemden hem Cuitla-xochitl.

foto: Mooiwatplantendoen.nl

De prachtig gekleurde bladeren van de kerstster worden vaak aangezien voor de bloemen, maar in werkelijkheid zijn dit de schutbladeren, die in een stervorm om de daadwerkelijke bloemen staan. De bloemen zijn klein en geel en staan in het hartje. Bekend is de klassieke rode Kerstster, maar trending voor december 2019 zijn moderne pastelkleuren zoals zalm, roze, lemon en abrikoos. 

Korte dag plant
Kerstster is een zogeheten 'korte dag plant' waarvan het stervormige scherm kleurt wanneer de dagen korter worden, wat mooi samenvalt met de kerstperiode op het noordelijk halfrond. Het assortiment wordt steeds groter en kerstster wordt aangeboden van mini en stamplant tot hangplant en struikvorm. De hoofdkleuren zijn rood en wit, maar de kleuren lila, zalm, crème en twee kleurig kerststerren zijn in opkomst. De schermen worden rond de feestdagen ook steeds vaker versierd met glitter, verfstof of andere decoratieve behandelingen.


05-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Perfect Plants


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS