zaterdag 25 januari 2020
1 Dames Plants 2 1. Dames Plants 1

Na 10 jaar HNT nog volop nieuw toekomstperspectief

Na 10 jaar HNT nog volop nieuw toekomstperspectief

Gingen de eerste tien jaar van Het Nieuwe Telen primair over energiebesparing en natuurkunde, het komende decennium zal de nadruk vooral ook komen te liggen op biologie en weerbaarheid. Dat maakte het event ter gelegenheid van de verjaardag van HNT op donderdag 31 oktober bij Glastuinbouw Nederland in Zoetermeer duidelijk.

Aan de hand van interviews en filmpjes nam presentator Eric Poot de deelnemers aan de studiemiddag mee terug naar de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar, maar spoorde hij de zaal ook aan om mee te denken over de toekomst van Het Nieuwe Telen. Poot was overigens degene die destijds de term het Nieuwe Telen heeft bedacht. De interactie met de zaal leverde enerzijds suggesties op om verder invulling te geven aan reeds ingezette ontwikkelingen als: meer schermen, elektrificatie, LED-belichting en betere benutting van CO2.

Maar een nadrukkelijke boodschap was vooral om het wortelmilieu nadrukkelijk te integreren in de projecten. ‘De plant kan het boven de grond niet naar zijn zin hebben, als het onder de grond niet klopt’, zo luidde de onderbouwing. Ook op gebied van ecologie, bemesting, plantgezondheid, weerbaarheid en waterverbruik liggen er mogelijkheden, benoemden de aanwezige telers en teeltadviseurs. De komende tien jaar zal Het Nieuwe Telen zich meer nog dan in de afgelopen jaren kenmerken door een brede interactie tussen teeltdisciplines.

bron: Kas als energiebron


01-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos Winter Fair 2020


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS