zaterdag 28 maart 2020
FN TOP logo FN TOP add

De 5 vragen aan... Sirekit Mol

De 5 vragen aan... Sirekit Mol

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Sirekit Mol, werkzaam bij Beekenkamp Plants. Ik ben opgegroeid in Wervershoof, Noord- Holland. Als dochter van een bloemkoolteler was er altijd wel iets te doen. Ook de rest van mijn familie zit in de tuinbouw branche. Van jongs af aan pelde ik tulpen, zat ik op de plantmachine, was ik aardappels aan het rooien en werkte ik later in de horeca. In die tijd dacht ik dat ik niet in de agrarische sector wilde werken. Mijn eerste baan was er dan ook een buiten de sector; ik was managementassistent bij een bedrijf dat kleding ontwierp voor retail-ketens. In deze functie bezochten we verschillende markten en beurzen wereldwijd. Ik maakte kennis met het commerciële internationale aspect van bedrijven.

Daarna werkte ik op de customer service bij een Japans veredelingsbedrijf. Hier kreeg ik de kans om naar de UK te verhuizen om te werken als inkoper en planner en deed ik steeds meer plantenkennis op. In 2009 mocht ik bij het mooie familiebedrijf Beekenkamp Plants werken als vertegenwoordiger en werd ik later salesmanager UK. Vier jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om Marketing Manager te worden. Nu ben ik eindverantwoordelijk voor alle marketing uitingen van Ornamentals en Vegetables en het Product Trade team (handel en retail) van Ornamentals.

De tuinbouw wereld was blijkbaar toch een stuk leuker dan ik als kind dacht….

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het leukste aan deze baan vind ik de diversiteit van mensen waar ik mee werk en de verbinding die ik kan en mag leggen tussen de verschillende markten. Collega’s, klanten, leveranciers, maar ook mensen, consumenten, die ik onderweg ontmoet. Omdat we internationaal werken, zijn het niet alleen de verschillende karakters van mensen, maar ook de verschillende culturen die het uitdagend maken. Ik moet me continu inleven en mijn communicatievaardigheden aanpassen aan diegene die ik voor mij heb. Ik leer nog iedere dag, het geeft mij inspiratie!

Daarnaast vind ik het heel gaaf dat ik betrokken ben in het hele proces van de plant. Van de veredeling totdat de plant commercieel is. In die hele ontwikkeling wordt het product een soort kindje van jou en je collega’s. Ik ben altijd trots op onze nieuwe of verbeterde planten en het blijft spannend om te zien hoe de markt hierop reageert.Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De Brexit. Vooral de onzekerheid rondom de Brexit. Ook al is er nu een akkoord, het is nog steeds onduidelijk wat de consequenties worden. Beekenkamp Plants werkt nauw samen met de Engelse markt en het zal hoe dan ook een impact hebben onze collega’s, klanten en leveranciers.

Ook de groeiende hennep industrie houdt mij bezig. Het kweken van hennep is gelegaliseerd in Noord-Amerika, maar ook in de EU, vindt er een verschuiving plaats in de markt. De groei van hennepkwekerijen heeft invloed om onze branche. Ik heb het gevoel dat dit in de industrie (nog) niet helemaal leeft, maar ik denk wel dat deze verandering ook een impact heeft of gaat hebben voor ons segment.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Veel schakels in de keten doen hun best om een meerwaarde te creëren voor hun product. Er wordt steeds meer nagedacht over branding, het verhaal en concepten. Dit is van belang voor de hele keten. Veredelingsbedrijven, jonge planten producenten, kwekers, handel, retail en uiteindelijk de consument moeten allemaal profijt hebben van onze producten en concepten. Ergens in de keten loopt dit spaak en dat gaat vaak om kosten. De meerwaarde wordt niet voldoende opgemerkt. Er worden concessies gedaan aan de waarde van het product waardoor het concept uiteindelijk niet bij de eindklant terecht komt. Of het nu gaat om sierplanten of om groenteplanten, iedereen in de supply chain moet er geld aan kunnen verdienen. Ik zou graag willen dat er een eerlijke prijs is voor iedereen in de keten en dat de meerwaarde van een product door de gehele keten wordt gedragen.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend ga ik mijn verjaardag vieren! Als je mij wil feliciteren, kun je mij vinden in stand 22.20 tijdens de Flora Holland Trade Fair! Cadeautip: ik ben gek op bami happen en prosecco!  

Bron: www.Floranews.com
01-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Perfect Plants

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS