maandag 1 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Zelf meedenken tijdens Go Go Greenweek

Zelf meedenken tijdens Go Go Greenweek

In het kader van de Go Go Greenweek waren ook op donderdag en vrijdag ondernemers actief om hun scholieren een beter en completer beeld van de glastuinbouwsector te geven.

Bij alstroemeriakwekerij Together2Grow in Poeldijk nam directeur Bernard Zuidgeest zijn scholieren van 14 en 15 jaar mee door het bedrijf. Hij vertelde over het ontstaan, hoe hij er is ingerold en wat hem drijft. En over de samenwerking met andere teeltlocaties en Decorum voor de marketingactiviteiten. In de kas was veel hen al wel bekend, dachten ze, maar toch zijn er veel nieuwe dingen gehoord. Naast assimilatielampen, die ze wel kennen vanwege de schoonmaakwerkzaamheden die zij doen, legde de bevlogen ondernemer uit waarom er ook LED hangt. De optimale omstandigheden voor de groei van de bloemen kreeg aandacht. De WKK maakte indruk, alsmede de ‘koelkast’ waarmee via leidingen de grond in de kas gekoeld wordt. De rondleiding werd afgesloten met een glastuinbouwquiz, die de scholieren leert over bijvoorbeeld geothermie en biologische gewasbescherming.

Go Go Greenweek

Ook de scholieren bij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker kregen meer te zien en te horen over het bedrijf. Ondernemer Ted Duijvestijn en manager arbeid, Wim Scheffers, hebben de jeugd op interactieve manier wat issues voorgelegd en vragen gesteld. De veelal bruikbare reacties en ideeën dienen als input voor hun beleid rondom arbeid. De scholieren voelden zich betrokken en waren merkbaar enthousiast over het feit dat ze mochten meedenken.

De Go Go Greenweek is georganiseerd door Go Go Greenhouse, die de herfstvakantie omgedoopt heeft tot deze actieve week in de sector. Deze week wordt er elke dag een activiteit voor de scholieren georganiseerd, die hen een blik achter de schermen van de glastuinbouw biedt. Go Go Greenhouse is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, die jongeren mee wil nemen in de wereld van de glastuinbouw om hen zo een positiever beeld van de sector en de mogelijkheden binnen de sector te geven. 


 


28-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS