woensdag 8 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

De 5 vragen aan… Anne-Jan Steenbeek

De 5 vragen aan… Anne-Jan Steenbeek

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Anne-Jan Steenbeek, ben getrouwd en woon in Naaldwijk. We hebben twee zoons en schoondochters die inmiddels op zichzelf wonen. Ik werk al vanaf mijn schooltijd bij Royal Floraholland en heb in die jaren verschillende functies bekleed. Hierbij ben ik voornamelijk actief geweest in commercie, management- en marketingfuncties. De laatste jaren ben ik actief als projectleider in de product specifieke promotie van Anthurium, Kalanchoë en Tuinplanten.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Om samen met kwekers in promotie-commissies en de betreffende FPC’s en klanten promotionele activiteiten te ontwikkelen die aantoonbaar leiden tot meer verkoop. In de beginjaren was het vooral de zichtbaarheid van het product vergroten naar consumenten middels social-media, inspiratie, consumentenwebsites, handelsbeurzen, consumenten events etc. De laatste jaren gaan we meer naar activatie waarin we de uitdaging hebben aantoonbaar meer planten te verkopen.


Voorbeelden hiervan zijn de Anthurium Hartstichting actie in samenwerking met de Hartstichting in de maand september en de Kalanchoe Garden activatie in de periode juni t/m september. Ook in de tuinplanten hebben we de afgelopen twee jaar vrij veel activatie’s georganiseerd. Dit hebben we gedaan in samenwerking met Nederlandse tuincentra en Bloemenbureau Holland onder de vlag van Wissel van het Seizoen. In de maanden april en september hebben we hiervoor landelijke radioreclame ingezet en vanaf september zijn we ook gestart met een item in het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing. De deelnemende tuincentra in de activatie hebben in deze periode aantoonbaar meer tuinplanten verkocht.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
De stakingen in verschillende sectoren als middel om aandacht te vragen voor de problemen in deze sectoren.
Verder natuurlijk de Brexit! Het is nog altijd een groot vraagteken wat het uiteindelijke besluit wordt en wat de gevolgen hiervan voor onze sector zijn. Regionaal gezien natuurlijk het onverwacht beëindigen van de zomerbloemen tentoonstelling in Naaldwijk. Jammer dat dit na 34 jaar stopt!

Privé kreeg ik begin van deze week het bericht dat iemand waar ik regelmatig mee badminton plotseling is overleden. Dit hield mij afgelopen dagen het meeste bezig.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Als sector nog meer tijd en geld steken in de marketing en promotie van onze producten richting consumenten.
Hierin zijn we als sector met het mooiste product in de markt veel te bescheiden. Een mooie uitdaging om dit gezamenlijk als sector op te pakken.

Wat ga je dit weekend doen?
Zaterdagmorgen gaan we naar ons “tuintje”. We hebben een volkstuintje met hierop een huisje en een kas. Hier zijn we in de weekenden vaak te vinden. Deze zaterdag zullen het vooral de opruim en winterklaar maken werkzaamheden zijn. Zaterdagmiddag gaan we naar een Scandinavië beurs. Wij zijn echte Scandinavië liefhebbers. De natuur, design, cultuur en meer zijn geweldig. Zondag komen vrienden bij ons langs. Altijd gezellig om met vrienden bij te praten en wat te eten en drinken!

Bron: www.FloraNews.com
25-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS