maandag 1 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Ook Richplant en Van der Burg maken scholieren verder wegwijs in de sector

Ook Richplant en Van der Burg maken scholieren verder wegwijs in de sector
Woensdag 23 oktober was een bijzondere dag voor de scholieren die bij Richplant en Aloë Vera kwekerij Van der Burg werken. Beide bedrijven werken veel met scholieren en in het kader van de Go Go Greenweek hadden deze een "iets" andere werkdag dan normaal. 
 
Bij Richplant werd het werk van de 25 aanwezige scholieren om 11 uur ’s ochtends stilgelegd. Bedrijfsleider Danny nam hen mee “on tour” door de kas, de schuur en het kantoor. Voor het eerst kregen de scholieren, waarvan er een aantal al jaren bij het bedrijf werken, te horen waarom ze bepaalde werkzaamheden moeten doen, wat er allemaal georganiseerd moet worden om alles goed te laten verlopen en welke mogelijkheden de glastuinbouwsector biedt. De groep bleek erg geïnteresseerd in juist die zaken waar ze in hun eigen werk niet echt mee te maken hadden. “Wat gebeurt er eigenlijk op de administratie?” en “Hoe weet je wanneer er teveel ongewenste insecten in de kas zijn?”, zomaar een paar voorbeelden van de vragen die Danny op zich afgevuurd kreeg. Bij Richplant zijn in totaal ongeveer 45 scholieren werkzaam.
 
 
Aloë Vera kwekerij Van der Burg werkt met in totaal zo’n 60 scholieren. Een deel van hen ging woensdag langs bij exporteur Hamiplant. Hier kregen ze te zien waar de planten na de kwekerij naar toe gaan nadat zij ze op de kwekerij hebben ingepakt. Allereerst was er een korte presentatie over Hamiplant. Als snel bleek dat voor de scholieren nog vrij onbekend is wat een exporteur nou eigenlijk doet. Daarna volgde een rondleiding in de box, om ook daadwerkelijk te zien hoe de juiste planten bij de juiste klanten in Europa terecht komen. De rondleiding eindigde langs alle kantoren en afdelingen, hier waren de scholieren het meest verbaasd over. “Er is bijna nog meer kantoor dan vloer” en “Ik wist echt niet dat het zó groot was” waren een aantal uitspraken. 
 
 
Eerder deze week gaf Plantanious al 10 scholieren uitleg over de werking van de klok en nam hen vervolgens ook naar de klok in Naaldwijk om het hen daar met eigen ogen te laten zien en ervaren.
 
De Go Go Greenweek is georganiseerd door Go Go Greenhouse, die de herfstvakantie omgedoopt heeft tot deze actieve week in de sector. Deze week wordt er elke dag een activiteit voor de scholieren georganiseerd, die hen een blik achter de schermen van de glastuinbouw biedt. Go Go Greenhouse is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, die jongeren mee wil nemen in de wereld van de glastuinbouw om hen zo een positiever beeld van de sector en de mogelijkheden binnen de sector te geven. 
 
                                         
 
Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 24-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS