maandag 1 juni 2020
FN TOP logo FN TOP add

Scholieren nemen in Go Go Greenweek kijkje op de klok in Naaldwijk

Scholieren nemen in Go Go Greenweek kijkje op de klok in Naaldwijk

Het was vanmorgen vroeg opstaan voor de scholieren die meedoen aan de Go Go Greenweek van Go Go Greenhouse. Om 6.00 uur werden de 10 scholieren al verwacht bij Plantanious, waar de eigenaren Joost en Freek Jansen hen samen wegwijs maakten in de wereld van de veilingklok. Hoe werkt de klok nu eigenlijk en hoe is deze ooit ontstaan? Waarom is de klok zo’n belangrijk afzetkanaal en wat gaat er met de digitalisering in de toekomst allemaal veranderen op de klok.

Na een uitgebreide uitleg en de kans om vragen te stellen, was het tijd voor de scholieren om met eigen ogen te zien hoe het er op de klok in Naaldwijk aan toe gaat en wie er nu eigenlijk kopen op de klok. “Je moet het echt gezien hebben om het te begrijpen”, aldus een enthousiaste Jansen.

Door deel te nemen aan het project Go Go Greenhouse wil Jansen de jeugd meer betrekken bij de organisatie en de gehele tuinbouwsector. “De jeugd is de toekomst en kennisoverdracht speelt hierin een belangrijke rol. “Op deze manier kunnen we ze enthousiasmeren en de sector positief op de kaart zetten” legt een enthousiaste Jansen uit.

 

Go Go Greenhouse heeft de herfstvakantie omgedoopt tot Go Go Greenweek. In deze week wordt er elke dag een activiteit voor de scholieren georganiseerd, die hen een blik achter de schermen van de glastuinbouw biedt. Vandaag is dat het klokbezoek en woensdag 23 oktober neemt Van den Burg uit Naaldwijk hen bijvoorbeeld meer naar een klant/exporteur om de volgende schakel in de glastuinbouwketen te laten zien en ervaren.

Go Go Greenhouse is een initiatief van Glastuinbouw Nederland. Door jongeren mee te nemen in de wereld van de glastuinbouw, hen een kijkje achter de schermen te geven, wil Go Go Greenhouse hen een positiever beeld van de sector en de mogelijkheden binnen sector geven. 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 22-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS