woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Reizende Plezante en Uitzonderlijke Planten (PUP)

Reizende Plezante en Uitzonderlijke Planten (PUP)

De afgelopen dagen waren ze te zien in Leuven, de reizende pop-up PUP - Plezante en Uitzonderlijke Planten. 163 verschillende en bijzondere groene kamerplanten, waaronder de populaire philodendrons, calathea’s en alocasia’s. PUP is een reizend pop-up concept en doet verschillende Belgische steden aan. De pop-up van uitzonderlijke planten kende eerder al succesvolle edities in Gent, Kortrijk, Ronse en Brussel. Met meer dan 3000 plantenliefhebbers per stad, is de reizende pop-up een groot succes.

PUP wil awareness creëren rond de voordelen van groene planten in huis. Planten zijn in de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in huizen enorm te verbeteren. "Je hoeft niet langer naar de bergen of de zee te gaan om zuivere lucht te inhaleren. Verschillende stoffen zijn gemakkelijk te zuiveren met kamerplanten. Ook hebben studies reeds aangetoond dat groene plantjes een positieve invloed hebben op het humeur. Een extra pluspunt is het designvolle karakter van sommige uitzonderlijke planten."

Het aanbod van PUP bestaat grotendeels uit Belgische planten die ook daadwerkelijk in België worden gekweekt. “Voor PUP is het belangrijk dat we weten waar onze plantjes vandaan komen. Op die manier kennen we het verhaal en helpen we de plantenliefhebbers de juiste verzorging te geven”, zegt de organisatie. De Belgische sierteelt voorziet 65% van het aanbod.

PUP is een initatief dat ontstaan is vanuit ondernemerschap en liefde voor de Belgische sierteelt en het genot van groene vrienden in huis. De organisatie wil kwekers een hart onder de riem steken. De sector heeft het immers hard te verduren door hoge energiekosten, intensieve handarbeid en bikkelharde concurrentie vanuit het buitenland.  


21-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS