maandag 1 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Derde kwartaal veiling Rhein-Maas bevredigend

Derde kwartaal veiling Rhein-Maas bevredigend

Veiling Rhein-Maas kijkt terug op een bevredigend derde kwartaal van 2019 en kende een stijging van de productomzet van bijna 6 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2018. In totaal realiseerde Veiling Rhein-Maas in de eerste negen maanden van 2019 een productomzet van 270 miljoen euro. Dat is ongeveer vergelijkbaar met het niveau van 2018. 

De weersomstandigheden bleken opnieuw een doorslaggevende factor voor de verkoop, ook voor Veiling Rhein-Maas. De sterke temperatuurschommelingen leidden tot aanzienlijke prijsschommelingen bij het segment snijbloemen. Over het geheel genomen waren de middenprijzen voor snijbloemen, ondanks de recordtemperaturen, echter hoger dan in het voorgaande jaar.

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop blijft zich positief ontwikkelen. De omzet aan het einde van het derde kwartaal van 2019 was 10% hoger dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. In de eerste negen maanden van 2019 bedroeg het gecumuleerde aandeel van Kopen-Op-Afstand aan de totale omzet van de veiling bijna 30%, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 2% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Begin januari 2020 gaat de webshop van Veilign Rhein-Maas live voor snijbloemen en potplanten. Met de introductie van de webshop speelt Veiling Rhein-Maas in op de wensen van klanten en aanvoerders in het kader van de toenemende digitalisering en biedt zo een extra in- en verkoopmogelijkheid.


18-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS