maandag 25 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Basisschoolleerlingen worden uitgedaagd door Syngenta Flowers

Basisschoolleerlingen worden uitgedaagd door Syngenta Flowers

Eerder dit jaar organiseerde Syngenta Flowers een schoolcompetitie in Nederland. De uitdaging: welke basisschoolklas is de beste kweker? Verschillende basisscholen namen deel aan deze competitie genaamd Klasse kwekers, een ludieke initiatief om jonge kinderen kennis te laten maken het kwekersvak. De winnende klassen kregen vorige week een rondleiding bij het jonge plantenproductiebedrijf van Syngenta Flowers in De Lier.

De klassen kregen afgelopen voorjaar een tray jonge planten afgeleverd in de klas. Daarna begon het werk van de enthousiaste jonge kwekers en begon de opkweek van een mooie bloeiende plant. De leerlingen werden uitgedaagd om de groei van de planten vast te leggen. Ze maakten vlogs, foto's en tekeningen. Uiteindelijk werden het prachtige planten! Verschillende basisscholen veilden hun planten zelfs, net als een echte kweker. De winnaar van de competitie was de klas die de groei op de meest creatieve manier hadden gevolgd en een goede opbrengst had op de veiling. Dit waren basisschool Het Talent in Den Hoorn en de Poolster in Berkel en Rodenrijs.

Tijdens de rondleiding lieten medewerkers van Syngenta Flowers de winnaars zien hoe de jonge planten worden geproduceerd. Na de rondleiding hadden de winnaars een schoolreisje in het vogelpark van Avifauna. 


17-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS