donderdag 1 oktober 2020
FN TOP logo Rijksoverheid COVID-19

Hetzelfde netwerk, gemiste kans #blog

Hetzelfde netwerk, gemiste kans #blog

Deze keer even geen algemene marketing zoals in mijn vorige blog over generatie Z, maar een hele praktische tip. Eén over iets waarvan ik zie dat er in de praktijk nog wel eens zaken niet helemaal prettig of goed verlopen. En dat een bedrijf met diverse mensen op de weg echt zaken en informatie mist. Jammer, dus dan er maar heel even aandacht aan besteden.  En het mooie is dat het in de praktijk later erg weinig tijd kost, maar zoveel extra informatie op kan leveren.

LinkedIn
Wie werkt zit op LinkedIn zeggen we altijd. Misschien niet helemaal waar maar velen zitten op het professionele netwerk. Ik zeg wel eens bewust ze “zitten” er op omdat naar mijn idee te weinig mensen er ook echt iets mee doen. Kijkende naar de cijfers rond het aantal gebruikers van het platform zitten we ruim boven de 4 miljoen gebruikers. Het aantal gebruikers is tussen 2018 en 2019 met 6% gestegen.

Aantal gebruikers sociale kanalen - bron: marketingfacts 

LinkedIn is natuurlijk wel het zakelijke netwerk. Voor velen het platform om informatie af te halen. Alleen, wordt deze informatie ook intern gedeeld? Worden er afspraken gemaakt wie wat bekijkt, wie welk netwerk heeft en hoe er dan mee om wordt gegaan? Ik maak, helaas, vaak mee dat sommigen het wel zien en weten maar de informatie binnen de organisatie niet wordt gedeeld en daarom niet bij de juiste mensen of op de juiste plaats terechtkomt.

Verdelen en delen
Mijn advies is dan ook, verdeel en deel. Maak je netwerk kleiner maar sterker. Verdeel onderling met de buitendienst, binnendienst en andere afdelingen het grote netwerk van je bedrijf. Alles proberen te volgen en te lezen werkt niet. Verdeel de klanten en prospects. Maar leer ook dat er informatie gedeeld moet worden. Tegenwoordig hebben we Yammer, Facebook Business en WhatsApp business. Maak daar eens gebruik van en laat eenieder maar een klein stukje van de gehele taart bekijken en waar wenselijk de informatie via een eigen intern platform verdelen. Neem maar aan dat het minder tijd gaat kosten en dat de informatie relevanter wordt. En denk nou niet dat als je iets ziet de ander het ook altijd ziet. Kennis is macht maar het delen van kennis is kracht. En vele bronnen bijhouden werkt niet dus maakt het jezelf gemakkelijk.

Besteed eens een uurtje van een vergadering aan het verdelen van het netwerk en geef aan hoe en wat er gedeeld moet worden. Als dat bekend is kan er op gestuurd worden en kunnen mensen er ook op aangesproken worden. De informatie van de markt ligt veelal op straat, zij het in digitale vorm, en maak daar gebruik van. Maar maak het behapbaar.
Laat je netwerk niet worden tot een gemiste kans maar zorg dat je gaat verdelen en delen.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

Bron: www.Floranews.com
17-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS