woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Narcissenkweker W.F. Leenen start seizoen als lid van Decorum

Narcissenkweker W.F. Leenen start seizoen als lid van Decorum

Het seizoen begint op 18 oktober voor narcissenkweker W.F. Leenen en Zn. De gebroeders Jaco en Dirk Leenen starten die dag met het afleveren van de eerste narcissen van dit seizoen, met het soort paperwhite. Dit jaar doen ze dit als kersvers lid van telersvereniging Decorum.

Gedurende het seizoen, van oktober tot eind april, hebben de broers een breed pakket van wel 20 soorten narcissen verkrijgbaar. Naast het assortiment narcissen kweekt Leenen ook een exclusieve kleinbloemige amaryllis, de Sonatini.De gebroeders Jaco en Dirk Leenen is de derde generatie bij het familiebedrijf W.F. Leenen en Zn. Het bedrijf uit Voorhout kweekt al sinds 1954 narcissen. Opa Leenen heeft destijds soorten veredeld waarvan Jaco en Dirk nu de vruchten plukken. Het veredelen van een nieuw soort duurt namelijk 30 jaar(!) voordat het geïntroduceerd kan worden. Het bedrijf heeft unieke soorten narcissen, die exclusief door hen geteeld worden. Zo hebben zij dubbelbloemige- en trosnarcissen en nog meer bijzondere soorten. Alleen het állerbeste uitgangsmateriaal wordt voor de teelt van narcissen gebruikt. Het broeien van de narcissen vind plaats op schelpen, hierdoor wordt schoon geteeld en blijven de narcissen vrij van vuil en ziektes.

Aan innovatie wordt veel aandacht besteed, zo telen de broers ook Sonatini’s, dit zijn kleinbloemige soorten amaryllis. Een bijzonder product dat nog niet zo bekend is in de markt, maar zeker de moeite waard om te ontdekken! Jaco en Dirk telen 11 soorten Sonatini’s exclusief in Nederland.


16-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS