woensdag 27 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Ledenraad FloraHolland stelt voorwaarden bij milieuregistratie en certificering

Ledenraad FloraHolland stelt voorwaarden bij milieuregistratie en certificering

De ledenraad van FloraHolland staat achter de ambitie van de directie om ervoor te zorgen dat eind 2020 alle aanvoerders een digitale milieuregistratie en -certificering hebben. De ledenraad wil de weg ernaartoe wel in meerdere stappen afleggen en heeft een aantal voorwaarden gesteld.

Zo moeten uiterlijk 31 december 2020 alle kwekers die via de marktplaats producten verhandelen, een digitale milieuregistratie voeren en hebben ze zich aangemeld bij een certificeringsinstantie. Ook moeten uiterlijk 31 december 2021 alle kwekers een marktconform milieucertificaat hebben.

Een cruciale voorwaarde voor de ledenraad is dat er, naast MPS, meerdere spelers komen die kwekers van digitale milieuregistratie- en certificering kunnen voorzien. Dit om 'gedwongen winkelnering' te voorkomen. De ledenraad vindt verder dat FloraHolland kwekers met raad en daad bijstaan en dat de prestaties van de certificeringsinstanties beter moeten. Ook wil het dat er specifieke aandacht moet komen voor de milieuregistratie en -certificering van internationale leden.

Het regieteam duurzaamheid blijft betrokken bij het vervolgtraject en houdt zo een vinger aan de pols.

 


14-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS