zondag 5 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Fransen Orchideeen samen met Thaise Suphachadiwong Orchids

Fransen Orchideeen samen met Thaise Suphachadiwong Orchids

Dendrobiumkwekerij Fransen Orchideeën gaat samen met de Thaise veredelaar Suphachadiwong Orchids. De veredelaar wordt voor de helft partner van de orchideeënkweker in Maasland, dat zijn activiteiten onder dezelfde naam voortzet. In april van dit jaar werd de Thaise veredelaar ook al 50% eigenaar van Ansu, voorheen Anco Pura Vanda. Het Thaise Suphachadiwong Orchids is handen van Thamlong en Heike Suphachadiwong.

Suphachadiwong en Fransen gaan samen

Met het partnership willen beide bedrijven het marktaandeel van de Dendrobium Sa-nook® vergroten. De veredelaar uti Thialnd beschikt over een unieke plantencollectie, waaronder de Dendrobium, die in het bedrijf in Thailand al veertig jaar wordt veredeld als snijbloem en potplant. Suphachadiwong is zeker geen vreemde van Fransen Orchideeën dat de stekken van het bedrijf inmiddels al zo’n twintig jaar exclusief opgekweekt. Sinds zes jaar gebeurt dat bij Fransen en kwekerij Zeurniet onder de merknaam Sa-nook®. De twee teeltbedrijven en verkooporganisatie Logico werken op het gebied van kweken en verkopen intensief met elkaar samen. 

‘We geloven beide in de potentie van de Dendrobium Sa-nook®. We denken dat de tijd daar nú rijp voor is. De markt is toe aan een nieuwe impuls na de opmars van de Phalaenopsis. Een nauwere samenwerking dan die van leverancier en afnemer kan resulteren in een groter aandeel voor het merk Sa-nook® in de markt voor bloeiende potplanten. Als partners kunnen we elkaar nog meer versterken’ reageert Rico Fransen op de samenwerking.

Fransen Orchideeëen teelt op 4 hectare in Maasland nog twee bijzondere orchideeënvariëteiten, de Dendrobium Berry Oda en de Paphiopedilum. De verwachting is dat nieuwe aparte soorten door de samenwerking sneller hun weg haar het Europese continent weten te vinden.  


14-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS