donderdag 20 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

VG Colours verliest kort geding tegen HE Licenties

VG Colours verliest kort geding tegen HE Licenties

De voorzieningsrechter heeft vandaag, 11 oktober, in een verkort vonnis alle vorderingen van VG Colours tegenover HE Licenties afgewezen. VG Colours was naar de rechter gestapt om te verbieden dat HE Licenties klanten van VG Colours aanspreekt op het maken van inbreuk op het octrooi van HE op het verven van orchideeën.

Dit houdt concreet in dat HE Licenties door mag gaan met het handhaven van haar octrooirechten en het executeren van het bodemvonnis van 19 juni 2019, waarin de rechter stelde dat VG Colours schadeplichtig is en niet meer mag verven op de wijze zoals dat in het patent van HE Licenties/Hanson Uitgevers is omschreven. De rechter verbood VG Colours verder om door te gaan met inbreuk maken. VG Colours liet al eerder weten tegen dit vonnis in beroep te gaan. Het zou volgens hen op een juridische misslag berustten.

VG Colours stelt dat zij verschillende kleurtechnieken gebruikt en geen inbreuk maakt op een patent. Volgens VG Colours wordt dit ondermeer door een octrooigemachtigde onderschreven. HE licenties stelt dat op verzoek van zijn bedrijf de afgelopen maanden meerdere geverfde orchideeën van VG Colours zijn onderzocht, bij verschillende octrooigemachtigden en er wordt volgens hen nog steeds inbreuk gemaakt. 

In afwachting van het hoger beroep zal HE Licenties doorgaan met het handhaven van haar octrooirechten en het executeren van het bodemvonnis van 19 juni 2019.

 


 


11-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Kasgroeit


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS