woensdag 16 oktober 2019
TOP SB Open Dagen KUBO via TFC Matching Personalities

Samenwerking om Zuid-Koreaanse succulenten wereldwijd te introduceren

Samenwerking om Zuid-Koreaanse succulenten wereldwijd te introduceren

Dümmen Orange en de Zuid-Koreaanse overheidsinstelling Gyeonggi-do Agricultural Research & Extension Services (GARES) hebben een overeenkomst getekend waarbij Dümmen Orange de exclusieve verkooprechten verkrijgt voor de door GARES ontwikkelde succulenten Echeveria en Sedum. De samenwerking is een uitbreiding van het bestaande partnerschap op het gebied van rozenveredeling.

De overeenkomst is getekend door de directeur van GARES Kim Seok Cheol, de directeur van Koduk Green House Kim Gyun Joong, Product Manager Tropicals Pieter Koen. Koduk Green House is door GARES aangesteld als vertegenwoordiger.

Pieter Koen over de nieuwe samenwerking: “Met de door GARES ontwikkelde toprassen kunnen wij onze sterke positie op de wereldwijde markt voor succulenten behouden. Deze bundeling van krachten levert prachtige kansen en voordelen op voor onze klanten wereldwijd!”

Echeveria is de populairste succulent. Er worden wereldwijd meer dan 600 rassen van verkocht en sinds 2013 heeft het Zuid-Koreaanse Cactus Succulent Research Institute (onderdeel van GARES) er 32 ontwikkeld. Sedum is een gemakkelijk vertakkende bladsucculent met sierwaarde, die het goed doet onder allerlei omstandigheden.

Dümmen Orange gaat beoordelen in hoeverre de rassen marktrijp zijn om zo de wereldwijde afzet geleidelijk uit te breiden, met een focus op de belangrijkste markten USA, Canada en Europa. De volgende stap is de marktintroductie van meer rassen in de komende jaren.


11-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS