woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

World Food Festival: glastuinbouw in Rotterdam en omstreken

World Food Festival: glastuinbouw in Rotterdam en omstreken

Wist je dat in een straal van 30 kilometer om Rotterdam de hele voedselketen aanwezig is? Van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking. Genoeg van onze lezers zullen daarop ja antwoorden, omdat ze zelf binnen die straal werken. Misschien niet direct in de voedselketen, maar wel in de glastuinbouw of bij daaraan gelieerde bedrijven. Maar ook al is dit antwoord ja, is het mooi eens met eigen ogen te zien hoe ons eten wordt geproduceerd en verwerkt. Tijdens Beleef de wonderlijke wereld van ons eten tijdens het World Food Festival in Rotterdam kan dit. 

De glastuinbouwsector is op 11, 12 en 13 oktober op dit festival goed vertegenwoordigd. Op de Binnenrotte naast de Markthal staat een mini-kas van Gemeente Westland, Glastuinbouw Nederland en Greenport West-Holland. Hier kunnen de bezoekers de glastuinbouw beleven. Ze krijgen er informatie over de innovatieve en verantwoorde teeltwijze. Er is zelfs een drone in de kas. Op een andere plek op de Binnenrotte presenteren Looye Kwekers, Food Fellows, Koppert Cress en BioBest zich in aparte stands.

Excursies in de regio
Een aantal bedrijven stellen tijdens dit festival hun bedrijf open voor het publiek. Vanaf de Binnenrotte vertrekken bussen naar deze locaties. Zo kan bijvoorbeeld een bezoek gebracht worden aan Daily Fresh Radish waar John en Dennis Grootscholten alles vertellen en laten zien over de teelt van radijs. Ook vertrekt er een bus naar Vers Van Voorne, die vooral gespecialiseerd zijn in het telen van bladgewassen op water, wat ze doen met een zogenaamd Hydroponics teeltsysteem. Ook kan je mee op belevingstocht in de Hoeksche Waard door middel van een hop-on hop-of bus en beleef je het dagelijks leven op verschillende boerderijen. Rotterdammers met een liefde voor aardbeien kunnen hun hart ophalen bij de Westlandse aardbei. Jaco en Sandra Huysman vertellen de bezoekers tijdens een rondleiding wat zij anders doen dan andere telers. Uiteraard kunnen bedrijven op beide bedrijven radijsjes en aardbeien proeven. Naast deze excursies zijn er nog veertien andere bedrijven te bezoeken.

Het volledige programma is te bekijken op https://www.worldfoodfestival.nl/

 


11-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS