zaterdag 15 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Besbloemen in november op bloemenagenda

Besbloemen in november op bloemenagenda

Besbloemen staan in november op de Bloemenagenda. Besbloemen zijn echte blikvangers in najaarsboeketten en arrangementen. In de lente groeien, in de zomer bloeien, daarmee houdt het niet op bij Skimmia, rozenbottel en hulst. De vorming van bessen geeft ze in het najaar een heel ander uiterlijk en nieuwe waarde in bloemwerk. Die past uitstekend bij de aanhoudende trend van botanische elementen verwerken en zoveel mogelijk van elke plant gebruiken uit duurzame overwegingen. De besbloemen zijn speciaal geselecteerd om hun sierwaarde in het vruchtstadium en bieden een subtiel opstapje naar de kerstperiode.

In het wild groeit Skimmia in de bossen van China en andere delen van Azië, zoals de Himalaya. Hulst vind je in Zuid- en West-Europa en West-Azië. Rozen en hun bottels zijn voor het eerst gekweekt in China, Iran en in landen rond de Middellandse Zee.

Takken met vruchten worden onderverdeeld in twee groepen: vlezig en droog. Besheesters als hulst, rozenbottel en Skimmia vallen onder de vlezige vruchten.

Hulst (Ilex) heeft Ilex verticillata, bladverliezende hulst, als meest voorkomende soort. Te herkennen aan lange takken met kleine zijtakjes waaraan volop rode bessen zitten. Er worden inmiddels ook andere beskleuren aangeboden, zoals crème, citroen- en okergeel, oranje en zalm.

Rozenbottels (Rosa) is verkrijgbaar in een groot assortiment met rode, groene of oranje-gele rozenbottels, de vlezige vrucht van een roos. De bottels kunnen verschillen in grootte en vorm, van minuscuul klein tot enkele centimeters. De lengte van de takken varieert van 30 cm tot wel 2 tot 2,5 meter, de XXL takken worden meestal in plastic zakken aangeboden om ze te kunnen transporteren. 

Skimmia is vooral bekend van de soorten waarvan de rode of witgroene bloemknoppen sierwaarde hebben. Mooie rode of groene variëteiten komen we hierin tegen. Sommige Skimmia soorten zoals japonica en reevesiana worden speciaal voor de bessen gekweekt en lenen zich goed als snijmateriaal door de felrode beskleur en het groene blad.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland  inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.


10-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS