maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Piet Vijverberg zet op grote schaal ledverlichting in

Piet Vijverberg zet op grote schaal ledverlichting in

Piet Vijverberg is altijd op zoek naar nieuwe technologische middelen om de kwaliteit van zijn Dracaena en Phalaenopsis verder te verbeteren. Afgelopen week is dan ook een volgende grote stap gezet met het aanzetten van de ledverlichting boven de Phalaenopsis planten. Hiermee kan het bedrijf zo’n 60 procent meer licht inzetten bovenop het reguliere groeilicht. Het bedrijf is hiermee, naar eigen zeggen, de eerste Phalaenopsis kweker die ledverlichting op deze grote schaal inzet.

Piet Vijverberg wil met de inzet van ledverlichting op grote schaal jaarrond dezelfde kwaliteit Phalaenopsis kunnen kweken. De aanvulling van ledverlichting zorgt ervoor dat er in de winter hetzelfde lichtniveau als in de zomer behaald kan worden, wat zorgt voor een betere kwaliteit van de plant. Ook kan er nu in de zomer bijgestuurd worden met meer licht op donkere dagen.

ledverlichting piet vijverbergSander Vijverberg

Door de inzet van ledverlichting kan het aantal licht-uren worden opgeschroefd, zonder dat het klimaat in de kas verandert. Het ledlicht geeft namelijk nauwelijks stralingswarmte. De combinatie van het reguliere groeilicht en ledlicht geeft volgens Piet Vijverberg meer mogelijkheden in het sturen van de teelt. Hierdoor is het bedrijf in staat planmatiger en nog betrouwbaarder af te leveren. "Met ledverlichting kun je ook sneller schakelen, doordat het heel snel reageert. Het productieproces loopt flexibeler doordat het beter stuurbaar is." Daarnaast is het ook nog eens een mooie aanvulling op het duurzame werken, omdat er aanzienlijk minder stroom verbruikt wordt.

Voor de realisering van de ledverlichting werkt Piet Vijverberg samen met Stolze. Over die samenwerking zijn ze zeer tevreden. “Stolze helpt ons middels deze ledverlichting een topspeler in het topsegment te blijven. Een positie die voor ons grote waarde heeft” aldus Sander Vijverberg van kwekerij Piet Vijverberg. 

Bron: www.Floranews.com
07-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS