zaterdag 15 augustus 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

De 5 vragen aan... Michel Verbeek

De 5 vragen aan... Michel Verbeek

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Michel Verbeek, geboren en getogen in Boskoop, de tuin van Europa. Ik ben trotse vader van 4 kinderen, 3 zoons en 1 dochter, en woon samen met Manuela. Ik ben vanaf 1987 werkzaam in de boomkwekerij. De eerste 8 jaar in Boskoop bij een exportbedrijf en daarna 5 jaar als inkoper bij een handelsbedrijf voor de Nederlandse aanleg en institutionele markt. In 2000 ging ik aan de slag bij, toen nog, Bloemenveiling Holland. Ik ben gestart als tuinplanteninkoop-bemiddelaar voor onder andere Disva en Displant. In 2004 werd ik productspecialist boomkwekerij in het boomkwekerijteam op het ITC-terrein in Boskoop. Na de fusie met de VBA in 2008 werd ik Product Coördinator Boomkwekerij. Deze functie was de voorloper van de huidige Product Managementfunctie. Naast mijn werk voor de Boomkwekerij ben ik vanaf 2014 ook Productmanager voor de volledige kamer- en tuin hydrangea groep.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het mooie van deze job is allereerst het prachtige product waar ik dagelijks mee aan het werk ben. Bloemen en planten maken mensen blij en gelukkig en maken onze wereld wat gezonder om in te leven. Daarnaast kan ik als productmanager dagelijks met de totale kolom van de productgroep bezig zijn. Van breeder, via stek en plantgoed makers, de kweker, handel en eindklant naar de consument. Bij alle facetten ben je als productmanager betrokken. Met als voornaamste rol om een verbinder te zijn voor de kwekers binnen de productgroep en vanuit die kwekersgroep richting de handel en eindklanten.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Wat mij heeft beziggehouden zijn 2 zaken. Allereerst als GroenLinks-lid natuurlijk het milieu. Het mooie dat de nieuwe generatie ons ouderen laat zien waar het nu echt over moet gaan in de wereld. Zo doorgaan maakt dat we hun toekomstige wereld letterlijk opbranden. Het tweede punt ligt heel dicht bij het eerste, namelijk de polarisatie en verharding van het openbare debat. Of het nu de ontkenning van wetenschappelijke onderbouwing van de milieuproblemen is of het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen voor eigen politiek machtsgewin. Je moet met de huidige nieuwsgaring goed je gezonde verstand gebruiken en niet alles zo maar voor waar aan nemen. De wal zal ook dit schip wel weer keren maar dan is de schade misschien ook onomkeerbaar, denk aan Brexit en de verdeeldheid in de USA.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik roep altijd dat als we meer aan marketing en promotie doen en de consument echt weten te beraken, we makkelijk nog 2x zoveel bloemen en planten kunnen verkopen. Daarvoor moet het traditionele denken van onze sector wel losgelaten worden. Als je verder wilt komen, zul je als eerste moeten vertrekken van waar je nu bent. We zijn als sector veel te bescheiden over ons prachtige product. Hoe presenteren we bijvoorbeeld ons product in de tuincentra. Vindt de consument makkelijk de producten die hij zoekt voor de plek waar deze moeten komen te staan? En wat levert het hem dan allemaal voor moois op? Het woord “tuin” in tuincentrum dekt ook de lading niet. De meeste Europeanen wonen in hoogbouw met een balkon of hebben een bestraat terras. Ik zou dolgraag met alle partijen uit de keten aan de slag willen gaan om daar een verbeterslag te maken. Zodat meer consumenten meer uit willen geven aan bloemen en planten.

Wat ga je dit weekend doen?

Ik heb een lekker relaxed weekend. Zaterdag ga ik eerst mijn vers-boodschappen halen op de markt en bij mijn bakker en slager. Daarna ga ik om 11 uur voetbal kijken bij mijn zoon die keept bij BeFair A1. Ze moeten zaterdag naar VEP in Woerden. Ik kook graag en zal zaterdag een nieuw recept gaan uitproberen. ’s Avonds lekker lui op de bank naar de Beste Zangers kijken. Zondag ga ik na het ontbijt eerst een lekker wandeling maken van 1,5 uur en in de middag komen mijn 3 zoons, ik durf het bijna niet te zeggen, Feyenoord kijken op FOX waarna we lekker ongezond patat met frikandellen gaan eten. Zondagavond gooi ik altijd mijn koptelefoon op om naar 1 van de albums van The Beatles (ik denk Abbey Road) te luisteren. Van The Beatles krijg ik nooit genoeg.

Bron: www.Floranews.com
04-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt

Ik vraag me af of het de taak is van een veilingmedewerker om de standpunten van groen links te verkondigen..?

n.a.v. het eerste commentaar : hij wordt als privé-persoon geïnterviewd en uiteraard houdt zijn lidmaatschap van een politieke partij hem bezig. Het zou merkwaardig zijn als hij dat in verband met RFH zou doen, dat is nu niet het geval.

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS