zaterdag 15 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Het kan en mag minder mooi #blog

Het kan en mag minder mooi #blog

Afgelopen week was er een bijeenkomst vanuit NIMA voor de food en agri sector. Een spreekster en onderwerp is mij zeker bijgebleven. Lecyca Curiël hield een zeer goede presentatie over generatie Z en hoe we die moeten benaderen.
Een belangrijk iets is mij bijgebleven, het mag soms wel eens met wat meer rauwheid. Het hoeft allemaal niet zo heel erg mooi. Het mag er gerust zo uitzien zoals het direct vanuit de kwekerij of in de huiskamer staat. Eigenlijk willen ze het gewoon herkennen zoals je het in het echt kan zien. Een kans om op te pakken.

Generatie Z
Het is goed om even kort stil te staan bij wat is nou generatie Z. Dat is de generatie die geboren is tussen 1995 en 2010. Ze worden digital natives genoemd omdat ze met hun device, veelal een telefoon, eigenlijk altijd verbonden zijn en zij het goed hebben leren toepassen en gebruiken. Ze kunnen zich geen leven zonder internet voorstellen.
De oudsten van deze generaties gaan of zijn nu aan het werk. Dat houdt in dat ze geld kunnen gaan uitgeven maar ze willen het wel doen aan goederen en zaken waar ze zich goed bij voelen.

Van merken en/of producten verwachten ze openheid, eerlijkheid en respect. Producten die ’echter zijn’ en meer de realiteit weerspiegelen dan de illusie van perfectie, gaan het goed doen. Opsmuk om iets wat eigenlijk minder is beter te kunnen toepassen werkt bij deze generatie niet. Het mag gerust rauw qua echtheid zijn. Trouwens als het rauw wordt weergegeven, zoals zij het in het echt ook kunnen zien en ervaren, is voor hen bijna een vereiste van een merk en product.

Foto: communicatietrends (Bekijk de link ook eens het is een interessant artikel om te lezen.)

Minder mooi
Generatie Z wil zaken het liefst zo rauw mogelijk zien. Weinig opsmuk en weinig mooimakerij. Laat ook eens je bedrijf zien en vertel ze nou eens werkelijk waarvoor je staat en waarvoor je wilt gaan. Als ze het met je eens zijn dan vinden ze je bedrijf ineens een stuk aantrekkelijker.

Maar ze willen eerlijkheid. Eerlijkheid ook in hoe we het product tonen.
Lecyca liet een erg mooi voorbeeld zien van een parfummerk uit Canada. We zijn gewend om dan hele mooie slanke en zeer goed opgemaakte dames te zien of heren met een six-pack. Dit bedrijf heeft het anders aangepakt en heeft juist de ‘normale’ vrouw achter het model laten zien. De effecten waren zeer groot te noemen. Natuurlijk zat er meer achter maar het gaat hier even om het visuele.

Dus als wij weer een nieuw ras laten zien kunnen we ook eens bedenken dat het dit keer in een minder mooie bloemstuk naar voren wordt gebracht of zelfs gewoon zoals het in werkelijkheid is. Als je zelf ook een mooi boeket koopt dan zie je ook niet alleen maar 100% perfecte bloemen. Er is ook wel eens een blaadje gekneusd of een bloemblaadje net iets minder. Durven we dat ook te laten zien. Generatie Z kijkt er doorheen en daarmee ontdekken ze ook de ware schoonheid van het product.
Op de sociale kanalen zie ik veelal alleen maar de mooigemaakte foto’s en producten voorbij komen. Misschien toch de volgende keer eens wat meer rauwheid erin en minder mooi maken. Daarmee raken we misschien een gevoelige snaar bij de kopende mensen van generatie Z. Dus gewoon eens een gewone foto.

Zij zijn gewend aan zelf gemaakt visueel. Kijk maar naar de sociale kanalen die ze gebruiken. Instagram en Snapchat staan boven aan. Daar zien we veel zelfgemaakte foto’s en die vinden ze erg plezierig om te kijken. Dus kom maar op met die rauwe foto’s van onze producten. Ik vind het zelf soms ook erg mooi…… dat is namelijk echt.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

Bron: www.floranews.com
03-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS