maandag 17 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 1. VB&P Teelt

Volgende generatie X-ray seed upgrading

Volgende generatie X-ray seed upgrading

Zaadverbeteraar Incotec heeft vorige week een nieuwe en zeer innovatieve technologie voor de verbetering van tomatenzaad geïntroduceeerd: de X-ray neXt tomaat. De introductie vond plaats op de vakbeurs Seed meets Technology in Zwaagdijk. Door het toepassen van deep learning is Incotec er in geslaagd om de bestaande innovatieve methode voor het vergroten van het kiempotentieel van een partij tomatenzaad nog verder te verbeteren.

Incotec introduceerde de eerste X-ray technologie in 2007. Door middel van digitale analyse van het embryo van het zaad kunnen de beste zaden worden herkend en geselecteerd. Met de enorme hoeveelheid data die Incotec de afgelopen 12 jaar heeft opgebouwd, kunnen nu ook deep learning technologieën worden toegepast. Deep learning is een vorm van kunstmatige intelligentie.

Bruno Hoeltgebaum, Sales Manager: “Het is ons doel om de beste zaden uit een partij te selecteren, om zo een hogere opbrengst te krijgen voor telers. Voor onze klanten, de zaadveredelaars, betekent het een nog effectiever resultaat. Omdat we precies weten welke zaden goed gaan presteren en welke niet, worden er geen zaden onnodig afgekeurd, terwijl er toch zekerheid is over een maximale opbrengst.”

 


02-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS