woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Succesvolle zesde editie Seed meets Technology

Succesvolle zesde editie Seed meets Technology

Voor de zesde keer werd afgelopen week Seeds meets Technology georganiseerd. In Zwaagdijk bleek opnieuw de samenhang tussen nieuwe technieken en rassen en een kennisprogramma een unieke formule te zijn voor bedrijven die actief zijn in de zaadsector. ’Ik kom hier ieder jaar en ieder jaar staan er weer nieuwe machines’’, aldus één van de bezoekers van Seed meets Technology.

Nieuw dit jaar was deelnemer Dutch Valley, die met maar liefst acht deelnemers participeerde. Dutch Valley is een bundeling van bedrijven die actief zijn op het gebied van hardware, software, reagentia, laboratoriumdiensten en bio-informatica. De lezing ‘Advanced technologies in genomics for plant breeding’ trok vele geïnteresseerde bezoekers.

Tijdens het symposium ‘Crop protection 2030: what does it mean for seeds?’ vertelden sprekers van het ministerie, Artemis, Bejo en Incotec over de invloed van de Toekomstvisie gewasbescherming 2030 op hun vakgebied. Het bleek een onderwerp te zijn waar nog veel vragen spelen, waardoor er interessante discussies de kop op staken.

Veredelaar Takii Europe beleefde dit jaar de open dagen op het veld, met een tent midden tussen de demo’s. Gautier Semences uit Frankrijk participeerde dit jaar voor het eerst en heeft zich voornamelijk op sla gericht. Zowel in de vollegrond als op water waren diverse rassen te zien.

De volgende editie vindt plaats van 22 tot en met 24 september 2020. 


 


30-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS