maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Bloemist viert ambacht op het Festival der Flora

Bloemist viert ambacht op het Festival der Flora

Ruim 1200 bloemisten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland brachten in september een bezoek aan het Festival der Flora van FleuraMetz. Het festival vond op 7 september plaats in München, op 14 september in Karlsruhe en op 21 september in Chemnitz. In januari 2020 zal het Festival des Fleurs in Parijs landen. FleuraMetz wil met de festivals een unieke beleving creëren waarbij de bloemist centraal staat.

Een speciale festivallocatie, bekende floral designers die diverse aspecten van het ambacht van de bloemist behandelen, bloemisten in opleiding, veel ruimte voor netwerken en lekker eten en drinken: de zaterdagmiddag stond op verschillende locaties in Duitsland in het teken van beleven.

De bezoekers van het festical zagen bloemisten in opleiding strijden om de Azubi Cup. Bekende floral designers zoals Björn Kroner-Salié en Stephan Triebe gaven demo’s waar ze een FlowerTales trend koppelden aan een dagelijkse uitdaging. De meest populaire producten van kwekers en veredelaars stonden tentoongesteld en de combinatie van on- en offline verkopen bleek evident. Daarnaast kon het festivalpubliek genieten van lekker eten en drinken en was er veel ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Het Festival der Flora maakt duidelijk dat beleving en commercie onlosmakelijk verbonden zijn. Daarom zijn alle producten die de festivalbezoekers gezien hebben ook daadwerkelijk te koop. De bloemist kan FlowerTales producten inkopen in de FleuraMetz App en vindt de Festivalfavoriten via het speciale filter in de webshop.

Het Festival der Flora is mogelijk gemaakt in samenwerking met Decofresh Roses, De Ruiter Innovations, Dümmen Orange, Sakata, Coloured by Gerbera, cymbidum.info, #freestylefreesia, Alstroemeria en Hydrangea World.

 


26-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS