maandag 1 juni 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Jaarlijkse Hartstichtingactie van anthuriumkwekers van start

Jaarlijkse Hartstichtingactie van anthuriumkwekers van start

Sinds 2014 komen de gezamenlijke anthuriumkwekers- en veredelaars in actie voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Dit doen zij met ludieke acties en de verkoop van anthuriums. De afgelopen vijf jaar is er op die manier 105.000 euro bij elkaar gebracht voor de Hartstichtingen. Ook dit jaar zetten zij zich weer volop in en gaat in september t/m november voor het zesde jaar van elke verkochte anthurium een euro naar het goede doel.

In deze periode zijn de anthuriums in Hartstichtingsverpakking in Nederland en Duitsland verkrijgbaar. De actieplanten worden dit jaar onder andere verkocht bij Dekamarkt, Waterdrinker, Hoogvliet, Poeisz en Edeka.

De Nederlandse Hartstichting vraagt aandacht voor hart- en vaatziekten met de campagne Je hart ben jij. Vanuit het idee dat het hart ons laat bewegen, voelen en liefhebben en het idee een leven lang een hart met ons mee te dragen, terwijl de mens er niet altijd bij stilstaat. Op 29 september is het in Nederland ‘Wereld Hart Dag’, wat gekoppeld is aan de internationale Dress Red Day. Een dag waarop iedereen in Nederland en Duitsland gevraagd wordt iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

De Duitse Hartstichting doet dit met het project ‘Skipping Hearts’. Daarbij leren zij kinderen spelenderwijs hoe zij het beste met hun hart kunnen omgaan. Door middel van touwtjespringen willen zij kinderen meer in beweging laten komen. Het belangrijkste doel van dit project is niet alleen om de motivatie van kinderen om te sporten te verbeteren, maar ook om hun bewegingsvaardigheden, coördinatie en sociale vaardigheden zoals teamgeest te verbeteren.

 


24-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS