zondag 31 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Eelde wordt toekomstvast veil- en logistiek centrum voor Noord-Nederland en Noordwest Duitsland

Eelde wordt toekomstvast veil- en logistiek centrum voor Noord-Nederland en Noordwest Duitsland

Royal FloraHolland wil van Eelde een toekomstvast veil- en logistiek centrum voor Noord-Nederland en het noordwesten van Duitsland te maken. Dit door toepassing van de modernste veil-en verkooptechnieken en een nieuwe manier van logistieke afhandeling. Het plan impliceert investeringen in zowel het veilen, klokvoorverkoop, de logistieke afhandeling en de onderliggende IT systemen.

Er wordt niet voor gekozen om Eelde aan te sluiten op de bestaande, verouderde systemen, omdat er volgens de veiling veel betere en toekomstvaste manieren voorhanden zijn.

Flora

Floriday vormt de basisinfrastructuur voor het plan voor Eelde. Daarmee worden ook andere vormen van dealmaking op termijn gefaciliteerd. Bijvoorbeeld door de logistieke dienstverlening te ontkoppelen van het veilsysteem. Dit betekent dat de distributie en aflevering gaan geschieden op basis van fulfilment. Tevens worden beeldveilen, klokvoorverkoop en 'Kopen op afstand' geïmplementeerd. Eelde wordt daarmee de eerste locatie van FloraHolland waar nieuwe concepten van dealmaking en logistiek breed worden ingevoerd. 

Momenteel vindt een impactanalyse plaats van de voorgenomen nieuwe werkwijze op Eelde. De haalbaarheid is afhankelijk van een goede samenwerking van kwekers en kopers met FloraHolland. In geval van een positief besluit zou de nieuwe werkwijze al medio 2020 in Eelde ingevoerd kunnen worden. Naar verwachting is dit eind van dit jaar duidelijk.

bron: FloraHolland - foto: Sonja Renkema


24-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS