maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Medewerkers onwel in pand Rijk Zwaan in De Lier

Medewerkers onwel in pand Rijk Zwaan in De Lier

Afgelopen vrijdag zijn meerdere medewerkers in het pand van zaadhandel Rijk Zwaan aan de Burgemeester Crezeelaan in De Lier onwel geworden, meldt een woordvoerder van Brandweer Haaglanden. Rond kwart voor één werden de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer liet direct gespecialiseerde eenheden voor ongevallen met gevaarlijke stoffen ter plaatse komen.

De brandweer heeft onderzoek gedaan, maar heeft niet kunnen ontdekken welke stof is vrijgekomen. ,,Een medewerker in het laboratorium heeft met een stof gewerkt”, vertelt een brandweerwoordvoerder van Veiligheidsregio Haaglanden tegen AD.nl. ,,Dat wordt bij het bedrijf altijd veilig gedaan, maar nu heeft deze persoon waarschijnlijk toch iets binnen gekregen. Hij werd beverig en voelde zich niet lekker.” Daarop rukte de brandweer uit. ,,De brandweerlieden konden geen gelekte stoffen vinden”, aldus de woordvoerder. ,,Ook uit metingen kwam niets. Rijk Zwaan werkt ook niet met hele giftige stoffen.”

Naast de medewerker die als eerste ziek werd, meldden nog drie collega’s zich met klachten. Zij zijn ook onderzocht door ambulancebroeders, maar na verloop van tijd hadden ze geen klachten meer. Volgens de brandweerwoordvoerder zou het kunnen dat het bij hen gaat om massahysterie: ze zien een collega die ziek is geworden en voelen zich plots ook onwel worden. Iest wat volgens de brandweerwoordvoerder wel vaker voor komt. Een woordvoerder van Rij Zwaan zelf bevestigde aan AD.nl dat de medewerkers niets mankeren.

foto: District 8


23-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS