zondag 9 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

De 5 vragen aan... Harry van der Zaag

De 5 vragen aan... Harry van der Zaag

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Harry van der Zaag, vader van vier tieners en directeur van Lentiz | Cursus & Consult. Met ingang van deze maand zijn wij gevestigd in het World Horti Center. We maken onderdeel uit van de Lentiz Onderwijsgroep en richten ons op het bedrijfsleven. Cursus & Consult maak(t) werk van leren, oftewel: via onze cursussen, trainingen en opleidingen helpen wij mensen te groeien in hun bestaande werk of voor te bereiden naar ander werk. Dat kan via ons brede aanbod van vakgericht onderwijs of via in company en maatwerktrajecten. Onze focus is gericht op arbeidscompetenties, kwaliteit en vakmanschap binnen de sectoren glastuinbouw, groenvoorziening en de voedingsindustrie. Door kennis te delen helpen we elk jaar ruim 5.000 mensen verder op weg tot vakbekwame medewerkers. Ik ben trots op mijn medewerkers die dat mogelijk maken.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het is fantastisch om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen. Om in onze maatschappij mee te blijven doen, is een leven lang ontwikkelen essentieel. Leren stopt niet als je van school komt. Het gaat ook door als je al een baan hebt. Bedrijven zien dat gelukkig ook steeds meer in. Je moet zuinig zijn op je medewerkers en hen de kans geven zich verder te ontwikkelen. Daar zet de overheid ook op in. Vanuit mijn rol als directeur zoek ik steeds naar samenwerking met bedrijven om in die kennisbehoefte te voorzien en te investeren in het menselijk kapitaal. Van het verstrekken van spuitlicenties, cursus gewasbescherming en teelttechniek tot taalcursussen, minimaster leidinggeven en een training omgaan met culturele verschillen bijvoorbeeld. Het is een hele leuke veelzijdige functie. Geen dag is hetzelfde.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De liquidatie van advocaat Wiersum in Amsterdam deze week vind ik ronduit schokkend. Dat dit gebeurt in ons land baart mij wel zorgen. Een zwarte bladzijde…
Ik ben trots op ons land als je kijkt naar de kennis en ervaring rondom teelt en glastuinbouw die de wereld over gaat. Daar is wereldwijd steeds meer vraag naar. Waar een klein land groot in kan zijn.
Zo’n moord werpt dan toch ineens een ander licht op ons kleine landje…

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ons trainingsaanbod zijn we aan het door ontwikkelen. We willen nog beter aansluiten bij de behoeften uit de markt. Daarbij ook toewerken naar een modulair aanbod waarin onderwerpen logisch op elkaar volgen, lessen stapelbaar zijn en met elkaar leiden tot een certificaat of diploma. De inzet van digitaal lesmateriaal is daarin een belangrijke verandering die we doorvoeren. Je hebt daardoor als cursist makkelijker toegang tot de theorie, bijvoorbeeld door foto’s en filmpjes. Daarnaast blijven we altijd de vertaalslag maken naar vaardigheden in de praktijk.

Wat ga je dit weekend doen?

Als vader van vier opgroeiende tieners ben ik in de weekenden meestal te vinden in sporthallen of langs velden. Dit seizoen coach ik het hockeyteam van één van mijn zoons, dus zaterdag is het weer raak. Erg leuk om met die jonge gasten op te trekken. Daarnaast probeer ik in het weekend zelf nog wat aan lichaam en geest te doen door te sporten en naar de kerk te gaan. En dan weer fris de nieuwe week in.

Bron: www.Floranews.com
20-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS