maandag 17 februari 2020
1. VB&P Teelt 1. RFH Trade Fair 2020

Chrysant in oktober op bloemenagenda

Chrysant in oktober op bloemenagenda
Sprankelende vormen, trendy tinten en haar bijna legendarische uithoudingsvermogen: we hebben het natuurlijk over... de chrysant! Geen andere snijbloem biedt zoveel keuze aan bloemvormen, kleuren en bloemgrootte. De veelzijdige chrysant staat in oktober op de Bloemenagenda. Mooi voor klassieke herfstboeketten, maar eveneens ideaal materiaal voor moderne arrangementen in de trendkleuren oker, roze, lila, bruin en geel. 
 
We kennen de troschrysant met meerdere bloemen per steel, de pluischrysant met een bloem per steel en de Santini. Deze zijn er dan vervolgens weer in allerlei bloemvormen, zoals de enkelbloemige, gevulde- , anemoon- , spider- en pompon. Het assortiment bestaat uit meer dan 400 variëteiten, zodat er ruime keuze is om najaar 2019 verrassend in te vangen.
Chrysant oktober 2019
 
Al in de 15e eeuw voor Christus werden chrysanten in China geteeld als bloeiend kruid. Ze werden daar gezien als een verheven plant met bijzondere krachten. Zo bijzonder, dat alleen edelen toestemming kregen om ze in hun tuinen te planten. Chrysanten zijn daarom ook terug te vinden op het mooiste Chinese porselein, geschilderd in de verfijnde Aziatische stijl. In Japan is de bloem zo mogelijk nog prominenter aanwezig als nationaal symbool en in de vorm van de keizerlijke Chrysantentroon. Door de troonwissel – keizer Akihito deed eerder dit jaar een stapje terug voor zijn zoon Naruhito - zijn chrysanten dit jaar extra relevant.
 
Maak gebruik van de kracht van chrysant door de lengte van de bloemen te gebruiken voor energieke arrangementen, waarbij je klassieke technieken loslaat en de bloemen op een nieuwe manier schikt. Bovenin schitteren de pluizen, onderin vormen tros- en santini chrysanten een rijke basis. Drie dingen zijn belangrijk in deze stijltrend: het eerste is om met de bloemen balans te creëren tussen volheid en ruimte. Het tweede is de keuze voor bloemen met kleurverloop voor extra dynamiek. En het derde is de basis: die mag clean en sober zijn: wit, glanzend, smart, kunststof. Hoe strakker de vaas, pot of schaal, hoe meer de chrysant opvalt.
 

19-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS